RI15 Vejlgård: Småt med helt i Ringkøbing Fjord, men til gode priser

Det har været en rolig start på helt-sæsonen. Men det kan sagtens nå at ændre sig
af Louise Svane Pedersen
25 mar 2022

Det har været en lidt sløj start på helt-sæsonen i Ringkøbing Fjord. Til gengæld får fjordfiskerne nogle rigtig gode priser for de helt, de trods alt fanger.

Det fortæller Alex Hansen, der har RI15 Vejlgård, som han fisker med fra Bork i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord, hvor fiskeriet efter helt begyndte den 1. marts.

- Der har været et par stykker, som har været heldige at have dage, hvor de har fanget 80-100 kilo, men ellers har det været fangster på mellem 0 og 30 kilo. Til gengæld har priserne på auktionen i Hvide Sande været rigtig høje, så der har ikke skullet så meget til for at lave en dagsløn, siger han.

Sidste weekend blev der eksempelvis handlet 381 kilo helt på auktionen, og de blev handlet til en gennemsnitlig kilopris på lidt over 40 kroner.

Alex Hansen konstaterer, at selv om fiskeriet har været sløjt i marts, kan det sagtens være ved at rette sig.

- Sidste år fangede vi dem heller ikke i starten, men så kom de pludselig frem, da vi fik noget varme, og det endte med at blive et fint år, siger han.

Alex Hansen fortæller, at man for fem år siden fik et nyt og moderne kølerum på havnen i Bork med egen ismaskine. Her har de lokale fiskere mulighed for at opbevare deres fangster, indtil de køres på auktionen i Hvide Sande.

Alex Hansen er desuden formand for det lokale heltklækkeri, og han fortæller, at man i disse uger begynder udsætningen af befrugtede æg i fjorden. Til maj følges udsætningerne af æg op med udsætninger af sættefisk.

Flere Nyheder