S 321 Butterfly: Der er ikke rigtig nogen at fange derude

Skipper Jan Eriksen fisker i øjeblikket efter jomfruhummere i Skagerrak, men han er ikke imponeret over de mængder, som han får ombord
af Louise Svane Pedersen
09 sep 2022

Skipper Jan Eriksen fisker i øjeblikket efter jomfruhummere i Skagerrak, men han er ikke imponeret over de mængder, som han får ombord.

- Det er blevet til syv-otte kasser hummer på nattens fangstrejse, og omkring 100 kilo blandet fisk. Det er lige nok til at tjene dagslønnen hjem for mig og min makker, men fangsterne må heller ikke være mindre, for så kan vi ikke tjene nok i forhold til brændstofpriserne, fortæller skipper Jan Eriksen.

De godt og vel 160 kilo er blevet afsat til auktionen i Skagen, hvor de har givet omkring 75-80 kr. kiloet.

Det med at fiske efter jomfruhummere er mest af alt en nødløsning for Jan Eriksen og hans besætningsmedlem.

- Vi vil jo hellere fange efter rødspætter nu, men der er ikke rigtig nogen at fange derude. Snurrevodsbådende kan vist fange nogle, men slet ikke i det omfang, som de plejer, lyder det fra skipperen på trawleren S 321 Butterfly.

Det er ikke kun manglen på rødspætter, der tvinger Jan Eriksen til at fiske efter jomfruhummere i øjeblikket.

- Normalt fisker vi jo efter konsumfisk, men vi kan ikke fange nogen i øjeblikket, det er næsten helt umuligt, da jeg ikke har særlig meget torskekvote tilbage. Og på kuller har vi fanget vores halvmånedelige ration. Der er så mange torsk og kuller derude, så vi er nødt til at spare på de kvoter, vi har tilbage. Normalt ville vi jo fiske efter fisk nu, men vores kvote skal jo holde helt til nytår, så derfor er vi nødt til at fiske efter jomfruhummer, fortæller Jan Eriksen.

Flere Nyheder