SG 115 Cecilie Mathilde: Generelt har det været en god periode

Fint fiskeri efter rødspætter i bugten nær Marstal
af Louise Svane Pedersen
06 okt 2022

Trawleren SG 115 med skipper Ulrik Kølle i førerhuset har et virkelig godt fiskeri efter rødspætter i øjeblikket. Det burde være positivt, men for Ulrik Kølle er det lidt trist, da fiskeriet foregår i bugten nær Marstal, hvor der pr. 1. januar 2023 vil være forbud mod at trawle fremover.

- De sidste 14 dage, hvor der har været blæsevejr, der er der kommet godt med rødspætter. Af en eller anden uforklarlig årsag, så er rødspætterne lidt større, tykkere og federe i det område i øjeblikket, lyder det fra Ulrik Kølle, som fortsætter:

- Det er jo fint nok, men det bekymrer mig, at fiskeriet er så godt i et område, hvor jeg snart ikke må arbejde mere.

Fiskeren fra Langeland spekulerer meget på, hvad der skal ske med ham efter nytår. For trawle kan han ikke komme til, og at omstille sig og blive garnfisker – det er næsten umuligt.

- Det vil svare til at en højrehåndet pludselig kun må bruge den venstre fremover. Jeg har aldrig prøvet at fiske med garn, jeg ved ikke, hvordan man gør, lyder det fra ham.

Men i de sidste måneder, hvor han må fiske i området med sit foretrukne redskab, der satser Ulrik Kølle på, at fiskeriet fortsætter med at være lige så godt som nu.

- Jeg har lavet ét træk i dag, og det gav godt og vel 400 kilo rødspætter. Det kan jeg ikke klage over, siger han.

De mange kilo fladfisk bliver hentet på kajen i Bagenkop på Langeland af O.V. Jørgensen, og her har Ulrik Kølle heller ikke meget at være utilfreds med i øjeblikket.

- Priserne de sidste 14 dage har været på et rimelig godt niveau. Generelt har det været en god periode for sådan en lille énmandstrawler som mig, lyder det fra Bagenkop.

Flere Nyheder