T 18 Mille: På fiskeri efter havtaske

Rødspætterne duer ikke, og torsk må man ikke fange. Så på T 18 Mille går de efter havtaskerne
af Louise Svane Pedersen
12 sep 2022

Garnfartøjet T 18 Mille har netop leveret dagens fangst på havnen i Hanstholm, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Ulrich Thomsen. Han kan berette om en fangstrejse, der har været præget af en god vind, men som vejret til trods stadig har kastet noget fisk af sig.

- Det bliver til nogle dagsture i øjeblikket, hvor vi tager ud godt to-tre timers sejlads fra Hanstholm for at fiske efter havtasker. Men det er ikke noget vildt, vi får med ind i øjeblikket. I dag er det blevet til godt 300 kilo, så det kunne godt være bedre, men det har generelt været ret sløjt, fortæller Ulrich Thomsen.

Fiskeren fra Thisted har brugt den sidste måned på at fiske efter havtasker, da andet fiskeri er ganske begrænset i øjeblikket.

- Vi må jo ikke fiske efter torsk, og rødspætterne dur ikke, da der ikke er særlig mange, og de er generelt ret små. Så det er ikke det vilde at komme efter derude, lyder det fra skipper.

Selvom mængderne af havtaske er noget begrænset, så glæder Ulrich Thomsen sig over priserne på den store rovfisk.

-  Priserne har været virkelig gode her i ferien. Vi får omkring 40 kroner kiloet, så den del klager jeg ikke over, lyder det fra havnen i Hanstholm.

Den erfarne erhvervsfisker kan også godt mærke de væsentligt forhøjede brændstofpriser, men de har endnu ikke nået et niveau, hvor han føler sig nødsaget til at blive på land.

- Hvis det ikke kunne betale sig at sejle ud, så ville jeg uden tvivl blive hjemme. Jeg gider heller ikke sejle ud, bare fordi jeg kan, sådan fungerer det ikke, siger han.

Foruden Ulrich Thomsen er der et besætningsmedlem på T 18 Mille.

Flere Nyheder