VE 234 Trine: Lang sensommer giver sent åletræk

Den lange og varme sensommer betyder, at ålen trækker senere end ellers, fortæller ålefisker Jens Henriksen
af Svend Boye Thomsen
19 okt 2022

Fiskeriet efter ål i Lillebælt har ikke været helt så godt i år, som man kunne have håbet.

Det fortæller bundgarnsfisker Jens Henriksen, der har garnjollen VE 234 Trine, som han fisker med fra Sønderskov ved Fredericia.

- Vi har ikke fanget så mange endnu, og det tilskriver vi, at vi har haft en lang og varm sensommer, for det gør, at ålene trækker lidt senere. Det er først i denne uge, at vi rigtig at begyndt at se nogen, siger Jens Henriksen.

- Vi er selvfølgelig glade for, at der begynder at være nogen, men det er også i 11. time, for vi har kun en uge tilbage at fiske dem i, konstaterer han.

For når oktober bliver til november, er det slut med at fiske ål for i år. Det skyldes, at man har besluttet at flytte lukkeperioden for ålefiskeriet, så der ikke længere må fiskes ål i november, som ellers er den måned, hvor ålefiskerne plejer at fange flest ål.

Jens Henriksen fisker med 27 bundgarn, som står i farvandet syd for Den Nye Lillebæltsbro. De ål, han fanger, afsætter hans dels til lokale fiskehandlere, dels til AquaPris – det tidligere Frederiksværk Åleexport, og han fortæller, at han får cirka samme pris for ålene i år, som han gjorde sidste år.

Flere Nyheder