VE 234 Trine: Lang sensommer giver sent åletræk

Den lange og varme sensommer betyder, at ålen trækker senere end ellers, fortæller ålefisker Jens Henriksen

Fiskeriet efter ål i Lillebælt har ikke været helt så godt i år, som man kunne have håbet.

Det fortæller bundgarnsfisker Jens Henriksen, der har garnjollen VE 234 Trine, som han fisker med fra Sønderskov ved Fredericia.

– Vi har ikke fanget så mange endnu, og det tilskriver vi, at vi har haft en lang og varm sensommer, for det gør, at ålene trækker lidt senere. Det er først i denne uge, at vi rigtig at begyndt at se nogen, siger Jens Henriksen.

– Vi er selvfølgelig glade for, at der begynder at være nogen, men det er også i 11. time, for vi har kun en uge tilbage at fiske dem i, konstaterer han.

For når oktober bliver til november, er det slut med at fiske ål for i år. Det skyldes, at man har besluttet at flytte lukkeperioden for ålefiskeriet, så der ikke længere må fiskes ål i november, som ellers er den måned, hvor ålefiskerne plejer at fange flest ål.

Jens Henriksen fisker med 27 bundgarn, som står i farvandet syd for Den Nye Lillebæltsbro. De ål, han fanger, afsætter hans dels til lokale fiskehandlere, dels til AquaPris – det tidligere Frederiksværk Åleexport, og han fortæller, at han får cirka samme pris for ålene i år, som han gjorde sidste år.

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis, konstaterer Thyborøn-fiskernes formand

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis,...