A 321 Henriette Due: Fanger fornuftigt med hummere i Kattegat

Hals-fisker Allan Aabenhus Nielsen valgte tidligere på året at skifte sin garnbåd ud med en trawler, som han fisker jomfruhummere i Kattegat med
af Svend Boye Thomsen
14 jul 2023

Hals-fisker Allan Aabenhus Nielsen valgte tidligere på året at skifte sin garnbåd ud med en trawler, som han købte i Klintholm.

A 321 Henriette Due hedder fartøjer, som bruges til fiskeri efter jomfruhummere, hovedsageligt i Kattegat.

- Jeg synes, vi er kommet godt i gang. Der var lidt vanskeligheder i starten, men nu har det kørt rimeligt i et par måneder. Vi har været 14 dage i Skagerrak, og ellers har vi fanget nathummere i Kattegat. Lige nu er vi på vej til Hvide Sande for at få skibet kølhalet, fortæller Allan Aabenhus Nielsen.

Han fortæller, at fangsterne har været stabile, og priserne hos Læsø Fiskeindustri klager han ikke over.  

- De seneste 14 dag er priserne faldet lidt, men når men når man ser på de store mængder, der kommer ind, så synes jeg, at det er OK, siger han.

Samtidig er brændstofpriserne steget fra 4,20 kroner per liter til 4,90 kroner per liter, men det er heller ikke noget, der vælter budgettet.

- Det er noget billigt natfiskeri, vi driver. Vi slæber 7-8 timer hver nat, så det er ikke mange liter, vi bruger, siger Allan Aabenhus Nielsen.

Flere Nyheder