Der er ikke kommet det vilde i garnet endnu

Garnfartøjet HG 290 Andreas B fra Hirtshals kan berette om en stenbidersæson, der ikke helt har været som det plejer
af Louise Svane Pedersen
11 apr 2023

- Vi har vel fået omkring 100 kilo ren rogn. Det er ikke det store, men der har været gode priser på det. 1500 kroner kiloet, det er jo helt vanvittigt. Det er godt at jeg ikke selv skal spise de madder med de priser, fortæller Børge Borup, der er den ældre Borup, og som har sendt sønnen Mikael på havet.

Nu hvor stenbidersæsonen lakker mod ende er Mikael Borup så småt gået i gang med at fiske efter rødspætter og torsk mellem to og fem mil ud fra kysten ved Hirtshals.

- Der er ikke kommet det vilde i garnet endnu. Mikael var ude i går, det blev til tre kasser blandet fisk. I dag har han sat lidt flere garn, så jeg vil tro at det nok kan blive til fire-fem kasser, lyder det fra Børge, som til gengæld er begejstret over priserne på fisk i øjeblikket.

- Der er virkelig gode priser på de rødspætter. De er helt oppe på 62 kroner kiloet for en 3´er rødspætte, en 4’er koster 32. Så det bliver nogle dyre rødspættefileter, københavnerne skal have på deres madder i år, griner han og fortsætter:

- Vi skal ikke ret mange år tilbage, så var vi glade, hvis vi fik over fem kroner kiloet. Vi vil hellere få fisk til en god pris end mange fisk til en dårlig pris – det er ikke så hårdt ved kvoten og resultatet på bundlinjen er det samme.

Børge Borup tror, at det er nedgangen i antallet af snurrevodsfartøjer, der gør, at der ikke bliver landet så mange rødspætter som normalt, hvilket i sidste ende har en indflydelse på prisen. Alt hvad der bliver fanget ombord på HG 290 Andreas B bliver solgt på auktionen i Hirtshals.

Flere Nyheder