Dieselpriser tager det sjove af indtægterne

Brian Kjær Valentin fra FN 81 Christina Kjær fanger fint med hummer i øjeblikket
af Louise Svane Pedersen
17 nov 2023

Tidligere på året byttede Brian Kjær Valentin fartøj med Mik Pedersen, der fisker fra Bønnerup Strand og Gilleleje. Et bytte, som hummerfiskeren fra Læsø er mere end godt tilfreds med.

- Jeg ville gerne have et noget mindre fartøj end det forrige. Det skulle være et, hvor jeg kunne sejle ud alene, og Mik ville gerne have et større fartøj. Og det fik os til at bytte rundt, hvilket passer mig ganske godt. Det her fartøj passer til mine behov, hvor jeg kan sejle ud og hjem på samme dag. Samtidig er økonomien til det, fortæller Brian Kjær Valentin.

Fiskeren fra Læsø fortæller, at fiskeriet ikke er det vilde i øjeblikket, men at han snildt kan tjene en dagløn hjem hverdag, hvilket han er glad for.

- Dieselpriser tager det sjove af indtægterne, men det kan stadig løbe rundt. Jeg har fanget 100-120 kilo hummer dagligt i snit, hvor det bliver til omkring 20-40 kilo af de små. På sådan en fangstrejse, hvor jeg laver to træk, er det okay resultater, siger han og fortsætter:

- Det bliver i det hele til en god dagløn, og det klager jeg ikke over. Det havde da været endnu sjovere, hvis vejret var bedre, så jeg kunne fange endnu mere og tjene flere penge, men det kan jeg ikke ændre på. Der er noget at fange, når vejret er til det.

Alle hummerne bliver afsat til Læsø Fiskeindustri til det, Brian Kjær Valentin kalder for nogenlunde fair priser - hvilket er cirka 70 og 80 kroner kiloet for de store hummer.

Læs mere om:

Flere Nyheder