HG 236 Milton er klar til sperling-fiskeri

Efter en stille sommer og den helt store overhaling er Hirtshals-fartøjet mere end klar til at komme på fiskeri
af Line Dalgaard Jensen
14 aug 2023

I Hirtshals bød uge 32 uden tvivl på rigtig meget blæsevejr. Helt præcist 24 sekundmeter aflæser Jan Woller med HG 236 Milton, da Fiskeri Tidende fanger ham til en snak om fiskeriet.

Ja, fra andre har han hørt, at den har være oppe på 27-28, så den erfarne skipper er blevet i havn.

Men allerhelst ville han nu gerne fiske.

- Det er ved at være længe siden, vi har været på havet. Når vinden har lagt sig, så skal jeg fiske sperling igen, siger Jan Woller.

I foråret fangede han tobis, derefter et par uger med sperling, før den stod på sommerferie. En sommer, der blev udnyttet til at give båden den helt store tur.

- Alt har været pillet af – så det hele kunne blive malet. Den har rigtig været på wellness, fortæller Jan Woller begejstret.

Til oktober fylder HG 236 Milton 6 år, og indtil i år har det blot været nødvendigt med lidt pletmaling og mindre kølhaling. Men i år skulle fartøjet altså have den store tur, hvilket Jan Woller ser som en vigtig fremtidsinvestering, så båden kan holde i mange år.

- Nu er den som ny igen. Det er et rigtig godt stykke arbejde. Ros til de lokale håndværkere og især Duusgaard Coating, som jeg altid har brugt. De kan bare deres kram, siger skipperen, som nu glæder sig til at komme afsted på sperling-fiskeri.

Og forhåbentlig er han allerede sejlet ud, når du læser denne historie.

Flere Nyheder