HG 236 Milton: Gode forekomster af hvilling

Jan Woller og hans besætningsmedlem fisker efter konsumfisk ikke så langt fra kysten ved Hirtshals
af Louise Svane Pedersen
09 mar 2023

Makkerparret har ikke valgt at satse på hummerfiskeriet her i årets første måneder, da de gerne vil holde sig lidt tættere på kysten og derved spare lidt på brændstoffet. Til gengæld fortryder Jan Woller ikke, at han har satset på fisk, da det indtil videre har været et godt fiskeri.

- Normalt kan man forvente nogle dage uden fangster, de der minusdage, hvor man senere skal hente den fortabte fortjeneste ind igen en anden dag. Sådan nogle dage har vi slet ikke haft i år, hvilket jo er positivt. Der har været fint fiskeri hver gang vi har været ude, lyder det fra styrehuset på HG 236 Milton.

- Men nu bliver det spændende, om vi kan forblive i konsumfiskeriet, eller om vi skal fiske efter hummer inden tobis-sæsonen går i gang, fortsætter skipperen.

Priserne på fisk er i øjeblikket på et niveau, hvor Jan Woller gerne vil være med.

- Det har ikke været en vinter med meget blæst, så der har ikke været en stor tilførelse af fisk, hvilket gør, at priserne er forblevet høje. Det er hovedsageligt torsk og kuller, der bliver fisket efter. Kommer der en fladfisk i trawlet, så kommer den da også med i land, griner Jan Woller.

Fiskeren fra Hirtshals fortæller, at han i denne vinter har oplevet virkelig gode forekomster af hvilling. Han oplever også, at både bestanden og størrelse på fisken i år er større end normalt.

- Størrelsen på dem er ret stor. Det er slet ikke den størrelse, vi er vant til at se her i Skagerrak. Nogle af dem, jeg har fanget, har været op til en halv meter, hvor de plejer at være på omkring 30 centimeter, siger han.

- Men det viser sig også i priserne, for hvis hvilling har kostet mellem 7-14 kroner kiloet normalt, så har vi i år oplevet, at priserne svinger fra 12 til 26 kroner kiloet alt efter størrelse, lyder det fra Jan Woller ude i Skagerrak.

Flere Nyheder