HG 31 Sedinah: Det hjalp at komme på Jyske Rev

Der er bedre gang i tobisfiskeriet på "Jyske Rev" end på "Gruset", konstaterer Hirtshals-fisker Claus Holm Ejdesgaard
af Svend Boye Thomsen
19 apr 2023

Efter en uge med dårligt fiskeri på ”Gruset” ud for området mellem Hirtshals og Hanstholm, gik turen i denne uge til Jyske Rev for Hirtshals-fisker Claus Holm Ejdesgaard, der har fartøjet HG 31 Sedinah.

Og det var et godt valg.

- Der var en lille smule den første dag i sidste uge, men efter at vinden gik om i nordøst, var der absolut ingenting at fange. I går og i dag har jeg været nede på Jyske Rev. Det er var noget bedre, lød det tirsdag fra Claus Holm Ejdesgaard.

- Fiskeriet er meget koncentreret lige nu på Jyske Rev. Det ville nok være bedre, hvis det var spredt lidt mere ud, konstaterede han.

For sæsonen som helhed var han fortrøstningsfuld.

- Vi håber da, at det bliver en god sæson, men der er ingen garantier i tobisfiskeriet. Det er lidt som at spille lotto. Men de siger jo, at der er nogen, vi kan fange, så det satser vi på, sagde han.

Når Claus Holm Ejdesgaard ikke fisker tobis, fisker han efter jomfruhummere og blandet fisk i Skagerrak, og især hummerfiskeriet har været godt i år.

- Der har været godt med hummere og gode priser. Konsumfiskeriet haltede lidt i starten af året, men til gengæld var priserne så gode, at man kunne lave penge på det, næsten uanset hvor lidt man fangede.  

Læs mere om:

Flere Nyheder