HM 19 Nemo: Der er ikke nogen fisk

Det bliver ikke til meget fiskeri for det kystnære fartøj HM 19 Nemo og dets kaptajn Jan Thomsen Møller
af Louise Svane Pedersen
22 sep 2023

Det bliver ikke til meget fiskeri for det kystnære fartøj HM 19 Nemo og dets kaptajn Jan Thomsen Møller. Det er ikke, fordi fiskeren ikke vil ud at sætte garn, men der er bare et mindre problem – der er ikke nogen fisk.

- Hvis jeg skal fange noget, er jeg nødt til at sejle omkring tre timer ud fra land, da der ikke er noget at fange ved kysterne længere. Personligt ville jeg da foretrække, at jeg kunne sætte mine garn i det kystnære farvand.

- Det er også lidt upraktisk for mit vedkommende, da mit fartøj ikke har sovefaciliteter eller noget, så jeg er nødt til at sejle frem og tilbage hver dag. Selv hvis jeg havde bedre forhold, ville jeg skulle ind dagligt, da jeg opbevarer min fangst i kar, fortæller Jan Thomsen Møller.

Skipper fortæller, at det ikke kan betale sig for ham at sejle mod Hirtshals, da problemerne med manglende fisk langs kysten fortsætter mod nord.

Når vind og vejr tillader det, så sætter Jan Thomsen Møller kurs ud mod det lidt mere åbne hav, hvor han sætter sine garn.

- Derude har jeg haft held med at fange kulmuler på det seneste. Det er jeg ganske godt tilfreds med, men det er langt at sejle for lidt fiskeri.

- Nogle af mine kolleger sætter krabbegarn, men det er virkelig hårdt at arbejde at få krabberne ud af garnet og brække kloen af. Der vil jeg hellere skåne mine håndled og så fiske efter fisk, forklarer han.

De fisk, der kommer med i land fra HM 19 Nemo, de bliver afsat til Thorkil Grøn’s Samlecentral i Hirtshals.

Flere Nyheder