L 610 Inger Kathrine: Småt med hesterejer til for små priser

André Sander og L 610 Inger Kathrine har fisket hesterejer i januar, men har nu rigget om til fiskeri efter rødspætter

L 610 Inger Kathrine har fisket efter hesterejer ud for Thyborøn i begyndelsen af januar, men det har været småt med rejer, og priserne har været for små, når man tager de høje dieselpriser i betragtning.
– Der var lidt i begyndelsen, men det gik død efter et par uger. Det bedste, vi har haft, er to ton, og prisen har ligget på cirka 35 kroner per kilo. Efter omstændighederne er det for lav en pris. Men tiden er da gået med det, og folk har kunnet få løn, siger André Sander, der er skipper på fartøjet.
Pga. nye MSC-regler er fiskeriet efter hesterejer lukket ned fra 23. januar til 1. marts.
Den nye lukkeperiode, og dermed forkortede vintersæson, var også grunden til, at man på L 610 Inger Kathrine valgte at fiske ud for hjemhavnen Thyborøn i januar. Normalt fisker fartøjet efter hesterejer længere syd på ved Hvide Sande, Esbjerg og Rømø.
André Sander fortæller, at man nu har rigget om til fiskeri efter rødspætter.
– Vi har været af sted et par dage, uden at der var ret meget at fange, men det er det, vi har at gå efter, så der er ikke andet for, siger han. 
Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...