R 218 Judith Bechmann: - Der har været godt med hummer i år

Til hverdag fisker R 218 Judith Bechmann og dens tre mand store besætning efter jomfruhummer i Skagerrak
af Louise Svane Pedersen
20 sep 2023

Til hverdag fisker R 218 Judith Bechmann og dens tre mand store besætning efter jomfruhummer i Skagerrak. Et fiskeri, som skipper Henrik Bechmann har fundet ganske tilfredsstillende her i 2023 – især når han sammenligner med sidste år.

- Der har været godt med hummer i år. På seneste tur, der kom vi hjem med godt 400 kilo efter to dage, hvilket er noget af det mindste vægtmæssigt, vi har fanget i år, lyder det fra Henrik Bechmann.

Den bornholmske fisker er ikke kun glad for de gode mængder hummer, som finder vej til lastrummet på hans ståltrawler, R 218 Judith Bechmann.

- Der var også blandet fisk med i lasten ved sidste tur. Jeg tror, der var 850 kilo. Der var alt fra skærising, rødspætter, havtaske og lidt sej.

- Vi har egentlig været heldige, for der, hvor vi fisker, får vi ikke rigtig kuller med i trawlet. Vi fisker i grundt vand i øjeblikket, hvilket måske er derfor, vi undgår problemet med kuller. Men vi hører da fra de andre fiskere, at de oplever store forekomster af kuller, fortæller Henrik Bechmann.

Alt i alt brokker skipper sig ikke over de arter og mængder, der finder vej til hans trawl. Fiskene bliver afsat til Hirtshals Samlecentral. Hummerne bliver afsat til Læsø Fiskeindustri, og det har Henrik Bechmann gjort i godt og vel 20 år.

- Hvorfor det lige blev Læsø Fiskeindustri skyldes, at vi før fiskede i Nordsøen, og der kunne vi ikke sejle ind og losse hver dag. Så var det godt med Industrien, der gerne vil aftage frosne hummere, hvor auktionerne vil have dem som fersk som muligt.

- Så selvom vi er kommet tættere på land, har vi valgt at holde fast i vores aftale med Læsø Fiskeindustri. Der får vi altid en god pris, vi lægger nok på 70-80 kroner kiloet, hvis de har en god størrelse.

Flere Nyheder