RI 145 Triton: Der skal mere end ét godt år til at få tiltroen tilbage

Hvide Sande-fisker glæder sig over kvoterne for 2023. Men der skal mere til for at få tiltroen tilbage
af Svend Boye Thomsen
02 jan 2023

Selv om det er glædeligt, at kvoten på blandt andet torsk i Nordsøen hæves markant i 2023 så viser det også med al tydelighed, at der er noget helt galt med kvotesystemet.

Det mener Hvide Sande-fisker Thomas Hansen.

- Nu har man i fem år taget maden ud af munden på folk, og så giver man dem lidt at spise et enkelt år. Der skal mere til end det, hvis tiltroen skal tilbage, for hvem kan leve med, at der er så store udsving? Der er noget helt galt med det system, der vurderer bestandene, når man ikke har mere føling med det end det her. Jeg synes snart, der bør uddeles nogle fyresedler, når man er så dårlig til at ramme virkeligheden, siger han.

Thomas Hansen har tidligere fisket med trawleren RI 146 Polaris, men den solgte han i april sidste år. Siden har han drevet kystfiskeri efter krabber og hummere med garnbåden RI 145 Triton samtidig med, at han har uddannet sig til kystskipper.

- Det giver nogle muligheder, fx for at sejle med serviceskibe for møllebranchen, for hvis der er én ting, der er sikkert, så er det, at politikerne hellere vil have møller end fiskere. I den sammenhæng er det som om, at det ikke betyder noget, at vi (fiskerne, red.) har været her i generationer, siger han.

Men indtil videre fisker han efter skaldyr, og det har været et fornuftigt fiskeri i 2022.

- Der har været en jævn mængde af både krabber og hummere, og vi har fået gode priser for dem. Den del kan vi ikke klage over, siger han.

Flere Nyheder