RI 24 Vonå: Særdeles småt med fisk i Ringkøbing Fjord

Det er meget småt med skrubber, og det er endnu mere småt med smelt, lyder det fra fjordfisker Jes Ebsen
af Svend Boye Thomsen
23 feb 2023

Det er mere end almindeligt dårlige tider for fiskeriet i Ringkøbing Fjord.

Det fortæller fjordfisker Jes Ebsen, der har RI 24 Vonå i Ringkøbing.

- Det er meget småt med skrubber, og det er endnu mere småt med smelt. Jeg kan godt være bange for, at smelten helt uddør. Det plejer at være nu, de trækker om i Stadil Fjord for at gyde, men vi fanger stort set ingen. Der bliver ellers fisket godt efter dem, for der er voldsomt dyre – de koster mellem 60 og 67 kroner per kilo. Tidligere var vi glade, hvis vi kunne få en 10’er for dem per kilo, siger Jes Ebsen.

Han har ikke selv fisket skrubber denne vinter, men han fortæller, at der forleden var en fisker fra Hvide Sande, der fangede én skrubbe i 70 garn.

- Der var en anden, som havde 20 skrubber i 13 garn. Det var selvfølgelig bedre, men det er godt nok også småt. Der ér bare ikke fisk i fjorden, siger Jes Ebsen.

- Der er nogle, der mener, at det skyldes branden på laksefabrikken i Hvide Sande forrige år. Man kan se, at der stadig er noget, der siver ud, og at vandet har en anden farve. Om det er det, der gør det, ved jeg ikke, men det er nok i hvert fald ikke godt. Nu bliver det spændende at se, hvordan sildefiskeriet bliver til foråret, siger han.

Flere Nyheder