S 226 Emli Pilegaard: Der er et rigtig godt fiskeri efter rejer

Vejret holdt rejefartøjet hjemme i weekenden - men der er ellers godt med rejer for tiden
af Louise Svane Pedersen
23 okt 2023

Før weekendens stormvejr var S 226 Emil Pilegaard på fiskeri, men tog sidst på ugen hjem for at holde en velfortjent pause. Fartøjsejer Christian Pilegaard fortæller, at der ellers generelt er godt gang i rejefiskeriet.

- Nu er det blevet efterår med storme og dårligt vejr. I sidste uge havde vi nogle liggedage på grund af vejret, og det kommer vi også til at have over weekenden nu.

- Vi kunne nok godt sejle ud og fiske her i weekenden, men når vi har så lav en rejekvote, kan vi lige så godt ligge stille og spare lidt på den, forklarer Christian Pilegaard.

Valgte skipper og hans besætning på S 226 Emli Pilegaard at trodse vejret og sejle ud, så ville de sagtens kunne få fyldt lastrummet op med rejer.

- Der er et rigtig godt fiskeri efter rejer, især af den størrelse, vi bruger til søkogte rejer. Vi kan se, at mange af rejerne er begyndt at have rogn. Det er virkelig frustrerende, da argumentet for, at vi skulle have en mindre kvote var, at rejerne skifter køn senere, lyder det fra fartøjsejeren.

- Det er træls at være vidne til, at rådgivningen ikke stemmer overens med virkeligheden. For der er rejer nok til at bære en større kvote. Ligegyldigt hvor vi fisker, fanger vi gode mængder.

Priserne på rejer afspejler også den nuværende situation, forklarer skipper. Priserne på rejer er nemlig ikke lige så høje, som de kunne have været.

- Samtidig er kursen på den svenske krone stadig lav, og svenskerne er de største aftagere af søkogte. Man kan bare håbe på, at det hele bliver lidt bedre til næste år, for det kan umuligt blive værre i hvert fald, lyder det fra Christian Pilegaard.

Flere Nyheder