SG 92 Gi-Bri: Gode hummerfangster i Kattegat

Hummerfiskeriet er temmelig stabilt. Vi laver typisk mellem 200 og 250 kilo per nat, lyder det fra Frank Theodorsen
af Svend Boye Thomsen
17 maj 2023

Der er godt gang i fiskeriet efter jomfruhummere i Kattegat.

Det fortæller Frank Theodorsen, der har fartøjet SG 92 Gi-Bri, som er hjemhørende i Bagenkop, men fisker fra Gilleleje det meste af året.

- Hummerfiskeriet er temmelig stabilt. Vi laver typisk mellem 200 og 250 kilo per nat, og vi får gode priser for dem, så det er fint, siger han.

Før i tiden fiskede Frank Theodorsen og SG 92 Gi-Bri hovedsageligt i Østersøen, men det har den massive regulering af østersøfiskeriet lavet om på. I Østersøen er de både ramt af lukkeperioden fra midten af januar frem til udgangen af marts og af, at man har skåret torskekvoten ned til næsten ingenting.

Det er grunden til, at de hovedsageligt fisker efter jomfruhummere i Kattegat fra Gilleleje.

Frank Theodorsen deltog mandag i fiskernes demonstration mod CO2-afgiften i Helsingør, men natten til tirsdag stod den igen på fiskeri.

- Vi havde godt vejr til at fiske i nat, og det er nogle korte arbejdstider, vi har på den her tid af året, hvor nætterne er korte. I aften melder de kuling fra nordvest med vindstød af stormstyrke, så det kan godt være, vi venter, til det har lagt sig, med at tage ud igen, siger han.

Flere Nyheder