Fiskeriet er blevet bedre for L1 Inger Katrine

Efter en sej opstart i år, ser det heldigvis ud til at være vendt for L 1 Inger Katrine
af Claus Kirkegaard
28 feb 2019

For skipper Leon Buhl Nielsen og den 6 mand store besætning om bord på garnfartøjet L 1 Inger Katrine, er der et stykke tid, til de kommer frem til fiskepladsen med de omkring 600 garn. De er nemlig lige sejlet fra Hvide Sande torsdag formiddag.

- Vi har lige været inde og losse. Vi kom ind onsdag morgen med omkring 16,5 tons fisk - som mest var rødspætter. Krøjfisk er der ikke så meget af endnu. Nu er vi så sejlet fra Hvide Sande her for en time siden, og jeg regner med, at vi er fremme ved 19-tiden i aften, siger Leon Buhl Nielsen, som glæder sig over, at der er kommet lidt mere gang i rødspættefiskeriet nu.

- Det var en sej opstart i år, hvor der ikke var meget at komme efter i januar måned. Det ser heldigvis ud til at være vendt nu, hvor garnfartøjerne er begyndt at få noget mere mængde med i land her over de sidste fjorten dage, tre uger, fortæller skipper.

Besætningen skal nu ud og røgte alle 600 garn, og de skal gøre det noget på noget kortere tid end normalt. De plejer nemlig at være på havet en uge ad gangen, men denne tur bliver en anelse kortere.

- Vi skal være inde igen mandag, så denne tur bliver lidt kortere end normalt.

På trods af, at skipper sejler ud omkring 80 mil nordvest for Hvide Sande, kan han ikke sige sig fri for at være plaget af sæler.

- Vi har masser af problemer med sæler. De går langs rækkerne. Og når vi haler garnene ind, kan vi godt se, at der er mange skambidte fisk. Vi smider mange kilo ud hver gang, siger skipper, som er træt af sælerne, men som ikke har en løsning på, hvad man kan gøre.

- De går oftest efter krøjfisken, så det er dyrt bekendskab, men jeg ved ikke, hvad man kan gøre. At skyde dem herude, er nærmest umuligt, siger Leon Buhl Nielsen.

Flere Nyheder