Fiskeriet er blevet godt igen

Skipperen på S 281 Elin melder om godt fiskeri igen efter en sløj start på sæsonen.
af Claus Kirkegaard
24 apr 2019

Skipper Morten Kirkedal er klar i spyttet, når han bliver spurgt til, hvordan det går med fiskeriet lige her og nu:

- Det går skide godt, lyder det bramfrit fra Morten Kirkedal, som har sejlet som skipper siden 1988.

Onsdag formiddag har de netop forladt Hirtshals. Normalt sejler de noget tidligere, men der var en grund til, at de ikke kom ud før.

- Der var noget galt med vandværket, som vi lige skulle have fikset først. Så vi måtte vente, til håndværkerne kom på arbejde, før vi lige kunne få det fikset, fortæller han.

De er på vej ud i Skagerrak efter jomfruhummer, men i påsken var det konsumfiskeriet, der var på programmet.

- Vi valgte at skifte over til konsumfiskeri i påsken, fordi vi troede, at prisen på jomfruhummer ville dykke. Men det har vist sig ikke at holde stik, siger skipper, som oplevede en god påske med godt fiskeri.

- Det var et godt konsumfiskeri i påsken. Vi var inde og lande fisk tre gange, og vi har nok haft omkring 370 kasser fisk med ind i alt, hvilket er godt for et fartøj af den her størrelse, siger han.

At fiskeriet er godt nu, har ikke været kendetegnende for 2019. Det har været en lidt sløj start på året.

- Vi har haft godt fiskeri hele april. Men de første måneder af året var det skidt. Uden at vide det helt præcist, vil jeg tro, at mange ligger mellem 30 og 40 procent under, hvad de havde landet sidste år på samme tid. Det har været frustrerende, men det er glemt nu, hvor der igen er godt fiskeri, siger Morten Kirkedal.

Det er meningen, at de nu skal ud og have et par træk og se, om det er godt fiskeri efter jomfruhummer.

- Vi når nok et par træk i dag, og så prøver vi også at se, om det giver noget med nattefiskeri. Hvis vi ikke prøver, så sker der i hvert fald ingenting, lyder det fra Morten Kirkedal.

Flere Nyheder