Fiskeriet fejler ikke noget!

Der er godt med rødspætter i Kattegat er meldingen fra Kim Petersen der er skipper på RS73 Anikka
af Helle Kristensen
05 mar 2020

Selvom det ser skidt ud med torsk i Kattegat, så er skipper Kim Petersen på RS 73 Annika ganske godt tilfreds med hans fiskeri lige nu. For der er masser af fisk at fange.

Kim fisker med den knap 10 meter lange konsumtrawler RS 73 Annika, og han fisker udelukkende om natten. Og udelukkende i Kattegat. Sådan har det stort set altid været. I skrivende stund fisker han ud for Grenaa.

- Lige nu er fangsten blandet, men det er primært rødspætter der trækkes i land, lyder det fra skipperen, mens han stævner ud mod fiskepladsen i Kattegat. Han er optimistisk. For fiskeriet er godt.

- Det har faktisk været et overraskende godt fiskeri, siger Kim og fortæller, at han igår kom i land med blandt andet 13 kasser rødspætter, 2 kasser isinger og 13 kilo store, flotte søtunger. Og de gode tendenser ser ud til at fortsætte:

- Rødspætterne bliver bedre og bedre, og der kommer flere og flere af dem, der hvor vi fisker nu, er det virkeligt godt. Vi losser fiskene i Strandby, og i øjeblikket får vi mellem 16 og 20 kroner per kilo. Så det er virkeligt godt, lyder det fornøjet fra Kim Petersen.


Trods de gode fangster bøvler Kim Petersen dog en del med skidt i trawlet. Faktisk er mængden af i år større end normalt, og det skaber problemer:


- Vi døjer en del med tang og skidt lige nu. Det ligger sig i store klaser og sætter sig fast i trawlet, og det gør jo fiskeriet lidt mere bøvlet end normalt. Mængden af skidt og tang har faktisk været helt ekstrem i år. Men det tager vi med. Fiskeriet fejler ikke noget, konstaterer Kim Petersen, før han lægger på og fortsætter sin sejlads ud mod fiskepladsen.Foto: https://www.facebook.com/RS73Annika/

Læs mere om:

Flere Nyheder