Fleksibelt fiskeri er en nødvendighed

På en sæson bliver der både fisket efter industrifisk, jomfruhummer og konsumfisk
af Claus Kirkegaard
17 nov 2020

Danske fiskere er nødt til at være fleksible, og det er trawleren RI 428 Nordkysten og mandskabet om bord et godt bevis på.

Hjemhørende i Hvide Sande ligger fartøjet nu og fisker ud fra Hanstholm.

- Vi ligger oppe i Skagerrak og fisker efter jomfruhummer. Når vi ligger heroppe og fisker, så lander vi i Hanstholm. Der er ikke langt derind. Så det er her, vi holder til, mens vi fisker jomfruhummer. Vi lander hver eller hver anden dag, så jomfruhummeren kan blive sendt afsted som fersk, siger skipper Christoffer Iversen.

Den har stået på fiskeri efter jomfruhummer de sidste to til tre måneder for mandskabet om bord.

- Da vi stoppede med industrifiskeriet, gik vi over til at fiske rødspætter. Men der var ikke rigtig nogen, og så har vi fisket jomfruhummer siden. Det er et godt fiskeri, og priserne er da også fine, når vi tager omstændighederne i betragtning, siger skipper, som glæder sig over den gode sæson for industrifisk.

- Det har jo været et underligt år med corona. Men vi var heldige med tobis-sæsonen, som blev god, og hvor vi fik nogle gode priser. Også selv om kvoten i område 2 kunne have været noget større. Det er træls at fiske under de vilkår, men det er sådan, det er.

Planen er nu, at de vil blive i Skagerrak og fiske efter jomfruhummer, så længe der stadig er et godt fiskeri.

- Når det så er slut, så regner vi med at sejle ned i område 22 i Østersøen for at fiske efter torsk og rødspætter. Vi har lidt kvote der, og ellers lejer vi. Det er også lettere med vejret dernede i forhold til heroppe. Det er jo nærmest lige meget, hvor vinden kommer fra, så har vi oftest læ, siger skipper, som også har søgt om at komme i tysk område for at fiske fladfisk.

- Vi har historik i tysk område, så vi har søgt om at fiske fladfisk dernede. Det var da også dumt, at vi før skulle smide skrubber og isinger ud, når vi fangede dem dernede, siger Christoffer Iversen.

Flere Nyheder