FN 81 Betina Kruse er sejlet i Østersøen efter påske

Det anbefalede loft på jomfruhummerfiskeriet har betydet, at FN 81 Betina Kruse er sejlet i Østersøen for at prøve lykken med fladfisk
af Claus Kirkegaard
17 apr 2020

Trawleren FN 81 Betina Kruse, som er hjemmehørende i Østerby Havn på Læsø, ligger normalt og fisker efter jomfruhummer i Kattegat, men efter påske har skipper og besætningen om bord valgt at prøve noget nyt i og med, at der er loft over, hvor mange kilo jomfruhummer, de må fange i øjeblikket.

- Nu ligger vi her i Østersøen og fisker efter rødspætter.  Vi får da også fanget lidt isinger og skrubber. Og i dag har vi fået en enkelt pighvar og en enkelt slethvar, fortæller makkeren Torben Christensen, som har overtaget tjansen i styrehuset, mens skipper Brian Kruse Valentin er nede for at sove.

Nu er det kun anden dag, de er på fiskeri i Østersøen, så om fiskeriet er godt er lidt svært at svare på.

- Vi håber da på, at der kommer lidt mere. I går havde vi 25 kasser med ind ud af tre træk. Det var blandet rødspætter, isinger og skrubber, fortæller Torben Christensen, som heller ikke har set en afregning endnu.

- Vi lander fisken i Faaborg, og så bliver de kørt til Hvide Sande. Men vi har ikke fået en afregning endnu, så vi er da lidt spændte på, hvor meget vi får for fisken, siger han.

Normalt fisker de med noget lidt andet grej, men skipper havde alligevel noget liggende, de kunne bruge til fiskeriet efter fladfisk.

- Vi havde noget grej liggende, og så har vi fået et nyt løft på. Og så må vi prøve det her et stykke tid. Så længe vi kan holde skindet på næsen, så bliver vi hernede. Det skal heller ikke være sådan, at vi bare stikker halen mellem benene, bare fordi det ikke har været super godt de første par dage, siger Torben Christensen.

Torsdag bliver det afgjort, om den anbefalede ugeration på jomfruhummerfiskeriet bliver ændret. Men Torben Christensen er overbevist om, at de vælger at blive uanset, hvad der sker.

- Nu er vi kommet herned, og så må vi prøve lykken med fiskeri efter fladfisk i Østersøen, siger Torben Christensen.

Flere Nyheder