Første tur på havet i tre uger

Vindretningen har drillet og det flyder med tang på de nærmeste fiskepladser. Derfor har RS 73 Annika ikke været på havet i 3 uger
af Claus Kirkegaard
26 nov 2019

Skipper og ejer af fartøjet RS 73 Annika, Kim Lykke Petersen, er på vej mod Anholt for at fiske efter jomfruhummer, søtunger og rødspætter, og han er ikke træt i øjeblikket, for det er ved at være længe siden, han har været på havet.

- Vi har ikke været ude nu i 2-3 uger på grund af vejret. Vinden har været i øst og nordøst nærmest en måned nu, og det betyder, at der er så meget tang her omkring Bønnerup og Grenaa, hvor vi ellers plejer at fiske. Det har været helt vildt med tang, og man kan ikke dele løftet, når tangen har rullet sig sammen til en kæmpe pølse, så fiskeri har været udelukket for vores vedkommende. Men nu prøver vi at sejle over mod Anholt og fisker i nat, siger Kim Lykke Petersen, mens han altså er på vej på fiskeri for første gang i længere tid.

Der er ellers gode tegn på, at der er mange rødspætter og tunger i Kattegat, så det ærgrer da skipper lidt, at han ikke har fisket et stykke tid.

- Men jeg har brugt tiden på at slappe af med min familie. Jeg har lagt mit fiskeri an, så jeg ikke behøver tage på havet, når vejret ikke er til det. Der var lige lidt med et oliefyr om bord, som jeg har kigget lidt på, men ellers har jeg bare slappet af, lyder det fra Kim Lykke Petersen.

Normalt er han alene om bord, men der bliver nu prøvet med en elev.

- Jeg har en fiskerielev med lige nu. Han var ellers stoppet, men så fortrød han, og er nu med på tur igen. Og det er godt, jeg håber virkelig, at han bliver ved, for han er en god knægt, siger Kim Lykke Petersen.

Den fangede fisk bliver solgt på auktion, den lokale fiskehandler og over kajen.

- Jeg har tilladelse til at sælge over kaj, og så reklamerer jeg via Facebook, når der er noget, og her får jeg så meget dejlig, positiv respons, siger Kim Lykke Petersen.

Flere Nyheder