Første uge på havet i denne sæson

Årets første ture efter rødspætter har vist store forekomster. Desværre var de lidt for små, lyder det fra skipper Frank Sørensen.
af Claus Kirkegaard
03 apr 2019

For mandskabet om bord på snurrevodskutteren S 15 Vera Marie er sæsonen begyndt i denne uge, hvor de har været på fiskeri efter rødspætter i Skagerrak. Der var mange af dem derude, men de havde desværre ikke den rigtige størrelse.

- Der var store forekomster af rødspætter derude, men de er for små stadigvæk. Det må så betyde, at der kommer rigtig mange rødspætter, når vi kommer til sommeren, siger skipper og partsejer Frank Sørensen.

Forårsmånederne er blevet benyttet til at få gjort noget ved fartøjet hos C. J. Skibs- og Bådebyggeri i Egernsund.

- Vi har haft fartøjet liggende i Egernsund i tre uger, hvor vi har fået en slingrekøl på skibet. Det har vi talt om at få på i 12 år nu. Det skulle vi have gjort for længe siden, for det har hjulpet så fantastisk, siger Frank Sørensen og roser samtidig også værftet i Egernsund.

- Vi har været meget tilfredse med værftet. De er virkelig effektive, det må jeg sige.

I mange år har det været de to ejere af fartøjet, Frank Sørensen og René Hoppe, der har udgjort mandskabet om bord. Men nu har de fået en ekstra mand med.

- Vi er tre mand nu. Vi har fået en pensionist med ud - Christian - og han har lovet at blive ved, til han bliver 70 år, lyder det fra Frank Sørensen.

De tre uger, fartøjet lå på værft, har mandskabet udnyttet til at uddanne sig.

- Vi har været på skole for at tage truck-certifikat, så nu kan vi selv køre trucken, når vi kommer i land med fisk, siger skipper.

Onsdag formiddag ligger fartøjet ved kaj i Skagen Havn, og om de skal ud og fiske mere i denne uge, kommer helt an på vejret.

- Der er kuling lige nu, men så snart det flover, så skal vi ud igen. Men om det bliver i denne uge, kan jeg ikke sige. De laver jo hele tiden om på vejrudsigten.

Flere Nyheder