Gået fra jomfruhummer til torsk og rødspætter

Skiftet fra jomfruhummer til torsk og rødspætter er gået godt - første tur gav omkring 500 kg. konsumfisk
af Claus Kirkegaard
06 sep 2019

Trawleren A 59 Amalie-Benjamin ligger nordvest for Skagen og er i gang med dagens første træk, da Fiskeri Tidende ringer op og får en snak med skipper Kenneth Buus Skjoldborg. Han fortæller, at de netop har rigget om fra jomfruhummer til torsk og rødspætter.

- Det er anden dag, vi har fisketrawl på nu. Vi riggede om fra jomfruhummer til torsk og rødspætter, fordi prisen på jomfruhummer er gået ned over den seneste tid. Derfor vil vi nu prøve noget nyt, siger skipper, som er godt tilfreds med, hvordan første dag efter konsumfisk forløb.

- I forgårs fik vi da 500 kg. blandede fisk med hjem, og så prøver vi igen i dag - vejret i går var for dårligt, så der var vi ikke ude, siger Kenneth Buus Skjoldborg.

Han regner med, at de skal fiske efter konsumfisk september måned ud, og så skal fartøjet ligge stille en måneds tid.

Vi fisker indtil oktober, så skal vi have en ny motor i. Diesel er blevet dyrere, og så kan vi se, at vi har et højt forbrug. Med den nye motor regner vi med, at vi kan gå 25-30 procent ned i forbrug, og det er noget, der kan mærkes, siger skipper og fortæller, at det ikke kun drejer sig om dieselforbruget.

- Det er både dieselforbrug, olieforbrug og mindre motorstøj om bord. Det er noget, jeg har gået og tænkt over et stykke tid, men nu skal det så være, siger han.

Den nye motor - en Scania - er blevet bestilt for 2 måneder siden, og bliver leveret om 14 dages tid.

- Det skulle passe med smeden, så det bliver først fra den 1. oktober, vi sætter den i. Den gamle motor kører egentlig fint, så det kan være, jeg sælger den. Der er et hollandsk firma, der opkøber brugte motorer til reservedele, siger Kenneth Buus Skjoldborg.

Skipper og lærlingen om bord har fisket hele sommeren, så når de skal have sat ny motor i, er det tid for dem at holde ferie.

Flere Nyheder