Går over til nattefiskeri nu

Selv om skipper ikke er glad for fiskeri om natten, prøver de nu det næste stykke tid. For dagsfiskeri har ikke givet tilfredsstillende resultat
af Claus Kirkegaard
11 jun 2020

Skipper Lars Sørensen og den faste makker er på vej i havn i Skagen torsdag formiddag. De har været på fiskeri i Skagerrak efter jomfruhummer og blandet konsum, men det har bestemt ikke været godt i dag.

- Det kan ikke lade sig gøre at fiske i Skagerrak for os i dag. Der er for meget strøm og for beskidt. Vi nåede et enkelt træk på et par timer, men så kørte trawlet fast i gardiner, så nu er vi nødt til at prøve noget andet, siger Lars Sørensen.

Med noget andet mener skipper, at de nu vil skifte fra at fiske om dagen til at fiske om natten.

- Vi er på vej ind i havn nu, og så skal vi have nogle timer til at gå, inden vi igen sejler ud i aften omkring halv syv. Så må vi prøve nattefiskeriet, siger Lars Sørensen, som ikke ser frem til lige præcis det.

- Der er nogle, der gerne vil fiske om natten. Jeg vil nu helst være fri. Men nu må vi se, hvordan de næste 14 dage går. Juni måned er den værste måned at være fisker fra Skagen. Det er ikke til at planlægge noget som helst, siger han.

Corona-krisen har været hård ved priserne på jomfruhummer, som har ligget et godt stykke under, hvad fiskerne fik for dem sidste år. Og det kan skipper og hans makker da også godt mærke.

- Priserne har da rettet sig lidt, men jeg synes stadig, vi får for lidt for dem. Store jomfruhummer ligger på omkring 60 kr. kiloet på Skagen Fiskeauktion. De burde have ligget omkring 70-75 kr. kiloet. Med de priser, vi har fået i år, så er det svært at holde en dagsløn, siger Lars Sørensen.

Han er også bange for, at priserne ikke kommer tilbage på niveau i år, selv om eksportmarkederne så småt er ved at åbne op igen.

- Der ligger nogle store, fyldte lagre, som først skal tømmes. Så det bliver ikke i år, at vi kommer på niveau med sidste års priser, lyder det fra Lars Sørensen.

Flere Nyheder