Godt brislingefiskeri i Kattegat

Der er mange brislinger i Kattegat og priserne er også fornuftige. Skipper mener dog, det bliver svært at leje flere, når kvoten er brugt
af Claus Kirkegaard
02 okt 2019

For trawleren FN 27 Emilie står den for øjeblikket på brislingefiskeri i Kattegat, hvilket de er de eneste, der gør i øjeblikket.

- Vi har i år skiftet lidt mellem fiskeri i Nordsøen og Kattegat/Skagerrak. I Nordsøen har vi fisket tobis og brisling, mens vi har fisket brisling herinde i Kattegat/Skagerrak. Som de sidste herinde. Vi har gjort det på den måde for at spare på vores kvote i Kattegat/Skagerrak. Selv om den kun skal holde til nytår, så har vi desværre ikke nok, og vi får svært ved at leje nogen, som tingene står lige nu, siger ejer og skipper på fartøjet, Ejner Klitlund.

Da de senest skiftede fra Nordsøen til Kattegat, var fartøjet på land et stykke tid.

- Vi havde lige fartøjet på land i en uges tid til bundsmøring og småreparationer, og så har vi fisket de sidste 14 dage herinde. Der er godt med fisk, og prisen er også fornuftig. I mandags havde vi 30 tons med ind, og dem fik vi 2,25 kroner pr. kg. for, og det er fint. Men det er jo også fordi, fabrikkerne mangler råvarer, at priserne ligger deroppe, siger Ejner Klitlund.

Hvad den tre mand store besætning skal lave, når deres brislingekvote slipper op, ved skipper ikke endnu. Der er flere muligheder.

- Vi har ikke besluttet, hvad vi gør, når kvoten slipper op. Vi håber lidt på, at de store fartøjer har nogle små portioner i Kattegat/Skagerrak, som de vil leje ud. Vi kan godt rigge om til konsumfiskeri, men for os er det både lettere og billigere at blive i brislingefiskeriet, siger Ejner Klitlund, som forklarer, at de nok bliver nødt til at bruge penge på nyt grej, hvis de rigger om.

- Vi kan rigge om til jomfruhummerfiskeri, men for at det skal være et optimalt fiskeri, så er vi nok nødt til at investere i nye trawl. Så for os er håbet, at de store fartøjer er ved at være færdige med brislingefiskeriet, og vi så kan leje nogle småportioner rundt omkring.

Flere Nyheder