Godt jomfruhummerfisker, men ikke meget konsum

Det er ikke mange fisk, AS 238 Nordskov fanger. Til gengæld er det et udmærket jomfruhummerfiskeri
af Claus Kirkegaard
07 maj 2019

Hummertrawleren AS 238 Nordskov ligger nord for Skagen og slæber tirsdag eftermiddag, da Fiskeri Tidende ringer til skipper Peter Skov for at høre, hvordan det går med fiskeriet. Og skipper er sådan set ganske godt tilfreds med fiskeriet efter jomfruhummer, men:

- Der er ingen fisk i vores fangster. Det er meget få kilo, vi får med op. Sådan har det været hele året, siger skipper.

Når der ikke er så mange fisk, er det jo godt, at deres hovedfiskeri er jomfruhummer. For her går det godt nok.

- Det har været godt fiskeri i år. Ja faktisk i de senere år, har jomfruhummerfiskeriet været godt. Og så kan man leje dem til en fornuftig pris, hvilket er heldigt for mig, for jeg har ikke kvote på noget, andet end et par hundrede kilo rødspætter. Så det er jo godt, at der er så mange af dem, at lejeprisen holder sig på et fornuftigt niveau, siger skipper, som lander jomfruhummeren til Læsø Fiskeindustri.

- Det er altid til Læsø Fiskeindustri. Hvis vi ligger i Kattegat og fisker, så sejler vi derover. Ellers er det i Skagen, vi lander til dem. Og ligger vi og lander i Hirtshals, så bliver de kørt, siger Peter Skov.

Han har en mand med ude, og de to kan godt klare jobbet, selv om det giver lidt mere arbejde, i forhold til, hvis de var tre mand om bord.

- Det gør det jo lidt lettere at lave en dagsløn, når vi kun er to. Og bliver det for hårdt, må vi jo slappe lidt af en dag eller to, siger Peter Skov.

Natfiskeriet efter jomfruhummer går også fint, selv om nætterne bliver kortere og kortere.

- I nat var vi østen for Skagen, hvor vi fik 200 kilo fine hummere. Så når vi hiver det næste træk her kl. 16, så sejler vi nok derover igen, så vi kan være klar til at trække derovre igen i nat, siger Peter Skov.

Flere Nyheder