Godt tobisfiskeri - dog ikke meget kvote

Tobiskvoten i område 2 er lav i år, men fiskerne ser masser af tobis, når de fisker i området
af Claus Kirkegaard
28 maj 2019

Trawleren HM 265 Thronder ligger stik vest for Hvide Sande tirsdag over middag og fisker efter tobis, da Fiskeri Tidende får en snak med skipper Klaus Grøndal Jensen om, hvordan det går med fiskeriet. Og skipper er egentlig godt tilfreds med selve fiskeriet.

- Det går jo fint med fiskeriet. Altså bortset fra, at vi ikke må fange noget i år. Men der er godt nok mange tobis her i område 2. Desværre så har biologerne sagt, at vi ikke må fange noget i område 2, fordi de mener ikke, der er nogen her. Men det er nogle fine størrelser tobis, vi fanger i øjeblikket, siger Klaus Grøndal Jensen.

Efter i dag regner han med, at de er færdig med deres kvote i område 2.

- Vi har kun omkring 20 tons tilbage her i område 2, og i dagens første træk fik vi 25 tons med op på et 4 timers træk. Så mon ikke, vi er færdige med at fiske i område 2 efter i dag? lyder det fra skipper, som stadig har tobiskvote - bare i andre områder.

- For os lidt mindre fartøjer, er det jo lettest at fiske tobis i område 2 og 3, men her siger biologerne jo, at der ikke er noget at komme efter i år. Derfor har vi så fået kvote i område 1. Problemet er, at der er langt derud, og hvis vi skal sejle så langt ud, så kræver det, at der er godt vejr i 4-5 dage i træk. Ellers skal jeg ikke så langt ud og ligge med det her fartøj, siger Klaus Grøndal Jensen, som sejler til Hvide Sande senere i dag.

- Vi tager ind til Hvide Sande for at losse fisken. Og kvoten er godt nok lavt sat i år, men priserne kan vi ikke klage over. Det er nogle meget gode priser på tobis i år ind til videre, siger Klaus Grøndal Jensen.

 

Flere Nyheder