Godt torskefiskeri de seneste dage

Det går godt på NF 11 Kirsten
af Claus Kirkegaard
01 maj 2019

For Ivan Tanciula har det været nogle gode dage med fiskeri. Han klager bestemt ikke over, det han fanger i øjeblikket.

- Nu er jeg bierhvervsfisker, men jeg ligger da lige nu og fanger mellem 200 og 300 kg. torsk om dagen. Og det er da bestemt helt godt for mig, lyder det fra Ivan Tanciula.

Det er også nogle fine størrelser torsk, han ligger og fisker efter i den vestlige Østersø.

- Jeg ligger og fisker i den sydlige ende af Langelandsbæltet - nærmest ret over fra Lolland, hvor jeg bor. Og der er mange 2'er og 3'er torsk. Men også en hel del 1'er torsk får jeg med op, så det er bestemt noget ved fiskeriet nu, siger den 67-årige skipper.

Den fangede fisk bliver landet i Langø, hvor skipper også bor.

- Her har vi et fint kølerum til os fem fiskere, der fisker herfra. Vi er alle garnfiskere. Fisken bliver så afhentet af Fiskelogistikken 2-3 gange om ugen og kørt til Korsør til Fiskekompaniet. Og det er faktisk nogle fine priser, vi får for fisken lige nu. De skæver jo til auktionspriserne, så de sidste dage har vi fået gode priser, lyder det fra skipper.

NF 11 Kirsten er en 9,6 meter lang glasfiberbåd, og skipper er alene om bord.

- Jeg fisker jo kun, når vejret er godt, som i dag. Og selv om det er en lille båd, så har jeg alt det elektroniske udstyr om bord. Også for min egen sikkerhed. Der er AIS om bord, så de store fartøjer kan se mig. Det er jo et sted med meget skibstrafik, jeg fisker, siger Ivan Tanciula.

Ivan Tanciula har været bierhvervsfisker siden 1995, hvor han anskaffede sig fartøjet. Og han nyder at komme på havet, men som nævnt, er det kun på de gode dage, han fisker.

- Man skal passe på sig selv, også når man kommer op i min alder. Nu fejler kroppen heldigvis ikke noget, så jeg håber da, at jeg kan blive ved et godt stykke tid endnu, siger Ivan Tanciula.

Flere Nyheder