Godt torskefiskeri i Østersøen

Der har været et rigtig godt torskefiskeri i område 22 i vestlige Østersø henover vinteren
af Claus Kirkegaard
10 maj 2019

Trawleren SG 92 GI-BRI, der er hjemmehørende i Bagenkop, ligger i øjeblikket i Kattegat og fisker jomfruhummer, og skipper og mandskab har fået en god start på fiskeriet.

- Vi har fisket efter jomfruhummer i 10 dage, og det er da gået godt. I nat fik vi 375 kg. jomfruhummer, men desværre måtte vi kassere de 85 kg. på grund af maling fra en malerspand. Det er godt nok irriterende. Natten før havde vi 340 kilo jomfruhummer med op, så det er en god start, fortæller Thomas Theodorsen.

Han glæder sig over, at fartøjet har været i stand til at fiske hjemmefra det meste af vinteren. Noget, der har været umuliggjort de seneste år på grund af torskestoppet i den vestlige Østersø.

- Vi har fisket torsk hele vinteren i Østersøen - i område 22. Og jeg tror aldrig, jeg har set så mange torsk der før, siger skipper, som i februar havde nogle fantastiske dage på havet.

- I februar måned havde vi 10 dage på havet med 11 træk. Her fangede vi 115 tons torsk. Det er helt vildt, og noget jeg aldrig har prøvet før, siger han.

Thomas Theodorsen er glad for, at han og mandskabet har haft mulighed for at fiske hjemmefra, hvor de har været i stand til at sejle hjem hver dag.

- Det er dejligt at lukkeperioden er blevet fjernet. Det har været rart at kunne fiske hjemme i vinter for en gang skyld. Og så var det et fantastisk torskefiskeri hele vinteren.

Nu gælder det så jomfruhummerfiskeriet indtil sommerferien, og lige nu er det fiskeri om natten.

- Vi prøvede et træk om dagen her sidst, men da fik vi kun 10 kg. jomfruhummer med op. Til gengæld havde vi 400 kg. fisk med, og de fleste var torsk, så det var da fint, siger skipper, som kan se enden på ugen.

- Nu fisker vi i nat, og så holder vi weekend. Vi losser i Hundested og kører hjem, lyder det fra Thomas Theodorsen.

Flere Nyheder