Håber priserne varer ved lidt endnu

Lige nu fanger HM 22 Christine stenbidere. Når sæsonen er slut gælder det rødspætter
af Claus Kirkegaard
01 mar 2021

Garnfartøjet HM 22 Christine har snuden på vej hjemover mod Hanstholm en eftermiddag, hvor skipper lige har 10 minutter til at tale med avisen om dagens fiskeri. Og som han lader forstå, så er der til hans store fortrydelse god plads i lasten.

- Vi har været ude for at røgte stenbidergarn, men der var desværre nærmest ingenting i dag. Vi har vel omkring 20 kilo rogn med ind, og der var ikke andet i garnene overhovedet, siger Mathias Østergaard, som altid lander sin fisk i Hanstholm.

Han håber naturligvis på, at sæsonen for fiskeriet efter stenbidere kan holde lidt endnu. Lige som han håber på, at priserne holder sig, hvor de er i øjeblikket.

- Det er nogle virkeligt gode priser, vi har fået for stenbiderrogn i år, så vi håber da, den kommer igen. Vi har set nogle flotte priser på 450-500 kr. pr. kilo, og det er normalt kun lige i starten af sæsonen, at priserne er helt deroppe. Men vi nyder det da lige så længe, det varer, siger skipper.

Han har 250 garn ude, men det er ikke alle garn, der blev hevet i dag.

- Vi hev omkring 200 garn i dag, så der er stadig 50, som vi ikke har hevet. Der kan vi jo satse på, at der er godt med stenbidere i de sidste 50. Og så har vi sat nogle nye garn, som vi skal ud at kigge til i morgen. Og her håber vi på, det bliver lidt bedre end i dag, siger Mathias Østergaard.

Når stenbidersæsonen er overstået, så satser skipper på rødspætter.

- Foråret skal gå med fiskeri efter rødspætter. Vi fisker kun i den danske del af Skagerrak, så vores fiskeri går det ikke ud over. Men det er da træls for vores kolleger, der normalt fisker oppe i norsk område, siger Mathias Østergaard.

For øjeblikket er de to mand om bord på garnfartøjet.

- Lige nu er vi to mand. Vi har nogle gange haft elever med. Men det har vi ikke lige nu, lyder det fra Mathias Østergaard.

Flere Nyheder