Har fisket efter krabbeklør siden sommer

Når der ikke er fisk, må man prøve noget andet. Derfor har Kristian Kristensen landet krabbeklør til auktionen siden sommerferien
af Claus Kirkegaard
29 okt 2019

For skipper og ejer af fartøjet L 70 Limea, Kristian Kristensen er det ikke fisk, der kommer i garnene i øjeblikket. Der er nemlig ikke nogen fisk - til gengæld har der været godt med krabber, og det har da givet ham en omsætning.

- Det har været op ad bakke med hensyn til fisk, men jeg har så siden i sommer landet krabbeklør til auktionen i Thorsminde, siger Kristian Kristensen.

De få gange han har prøvet at se, om der skulle være fisk derude tæt under land, har ikke rigtig givet nogle fisk.

- Sidst jeg prøvede tæt på kysten, havde jeg 10 kg. fisk i 60 garn. Når det så har været godt vejr, har jeg sejlet på Jyske Rev, men her har det ikke været meget bedre. Her har jeg fanget 290 kg. fisk i 90 garn, siger Kristian Kristensen.

På trods af at der ikke er mange fisk, er han godt tilfreds med priserne på krabbeklør.

- Det har været fornuftige priser mellem 50 og 75 kr. kiloet, og kan vi bare holde 45-50 kr. kiloet i snit, så er det fint, og så kan jeg lave en dagsløn, fortæller han.

Det ser dog ud til, at sæsonen for krabbefiskeri er ved at være overstået for denne gang.

- Der er ikke så mange krabber mere nu, som der var for en måned siden. Nu kan jeg hente 75 kg. krabbeklør i 20 garn, mens jeg for kun en måned siden hentede 125 kg. i samme antal garn, lyder det fra skipper.

Når krabben forsvinder på grund af det kolde vejr, kunne man håbe på, at der kom lidt fisk tilbage til de kystnære fiskere. Men han tror desværre ikke rigtigt på det.

- Jeg håber lidt, at fisken kommer igen med det koldere vejr. Men jeg er pessimist, jeg tror ikke på det. Kommer der nogle fisk, så bliver de ædt af sælerne, så fra omkring 1. november til 1. april er der ikke meget at lave for mig, eller de andre garnfiskere her tæt på kysten, siger Kristian Kristensen.

 

Flere Nyheder