I norsk eller engelsk farvand efter rundfisk

HM 128 Borkumrif har planer om at fiske efter rundfisk i enten norsk eller engelsk farvand. Hvor det bliver kommer an på omstændighederne
af Claus Kirkegaard
14 nov 2019

For skipper Dan Baatz Nielsen og mandskabet om bord på HM 128 Borkumrif står den på en tur enten i norsk eller engelsk farvand for at se, om de kan fange torsk, sej, havtaske, lange eller lignende. De har lige forladt Hanstholm, og foran dem er der omkring en uges fiskeri.

- Plan A er at sejle i norsk farvand og se, om der er godt fiskeri der. Men nu må vi se. Det kan være, vi hører noget andet, og så er plan B, at vi sejler i engelsk farvand, fortæller Dan Baatz Nielsen.

Fiskens kvalitet er afgørende, når den bliver afleveret på fiskeauktionen, så derfor ønsker skipper ikke at være længere på havet end en uge.

- Det har at gøre med den kvalitet, vi får med ind. Det er afgørende for den pris, vi kan få på auktionen. Og så ønsker vi heller ikke at komme ind og aflevere dårlig kvalitet fisk. Det har vi som fiskere det dårligt med, siger Dan Baatz Nielsen.

På trods af, at de ofte fisker langt væk hjemmefra, finder de altid tilbage til Hanstholm igen.

- Vi lander altid i Hanstholm. Det er vores hjemhavn, og her vi kender det hele, så vi sejler aldrig til Norge eller England for at losse fisken, fortæller skipper, som nu er i gang med den anden tur i træk.

- Min makker, Brian Bloch Larsen er på sikkerhedskursus i Thyborøn, så jeg tager en tur mere. Vi har faktisk kun skiftet en mand og en lærling på denne tur i forhold til den seneste tur. Vi har to lærlinge, som kan skiftes til at tage med ud, og mandskabet finder selv ud af, hvordan de skifter. Så er det Brian og jeg, der skiftes til at sidde i styrhuset på vores fisketure, siger Dan Baatz Nielsen.

Det er Dan og hans far, der tidligere har ejet fartøjet sammen, men de er begyndt et glidende generationsskifte.

- Siden januar har Brian købt en part i fartøjet, og så er det meningen, at han skal overtage mere og mere fra min far, fortæller Dan Baatz Nielsen.

Flere Nyheder