Ikke det vilde, men det kan løbe rundt

Mængderne i hesterejefiskeriet er nogenlunde. Men Corona-krisen truer priserne
af Claus Kirkegaard
24 mar 2020

HV 67 Juvredyb ligger lidt nordvest for Rømø og fisker efter hesterejer. Og der er både nogenlunde mængder og nogenlunde priser. Men det kan måske gå den anden vej på fredag. I hvert fald med priserne.

- Det er ikke det vilde angående mængder. Men det er går da an med mængderne, og priserne har også været stigende de seneste uger. Det var de i hvert fald indtil i fredags. Nu bliver det spændende at se på fredag, når vi får de nye priser, om Corona-krisen også rammer hesterejefiskeriet, siger Karsten Andresen, som på denne tur er skipper om bord.

De stigende priser kom efter et 2019, som ikke var let at komme igennem for hesterejefiskerne.

- Priserne er steget til omkring 40 kr. kiloet, og det brokker vi os bestemt ikke over, siger Karsten Andresen.

Han er dog lidt nervøs for, om ikke også Corona-krisen kommer til at gå ud over deres fiskeri.

- Jeg hører, at de ikke kan få sendt rejerne til Marokko for at få dem pillet. Så vil de højst sandsynligt fryse dem ned, og så kan vi ende i en situation som sidste år, hvor lagrene var fyldt, og vi fik lavere pris for rejerne, siger han.

Fiskeriet efter hesterejer foregår i døgndrift i øjeblikket.

- Vi ligger og fisker i døgndrift, hvor vi når mellem 10 og 12 træk i døgnet. Men vi skal ind og lande efter maksimalt 72 timer. Så vi lander rejer mandag, onsdag og fredag, siger Karsten Andresen, som godt kan holde en løn hjemme, hvis priserne altså ikke svigter totalt.

- Vi har omkring 500 kg. i døgnet, men nogle dage lidt bedre, så vi laver da en ugeløn, siger han.

Der er fortsat ingen begrænsninger i deres fiskeri, som det for eksempel er set i jomfruhummerfiskeriet.

- Det har vi ikke endnu, men det kan jo være det kommer. Hvis det kommer, så skal vi have tyskerne og hollænderne med på den også, ellers giver det ingen mening, siger Karsten Andresen.

Flere Nyheder