Ikke godt vejr til garnfiskeriet

Det har været skidt vejr for torskefiskeri med garn, lyder det fra skipper Henrik Saaby Jensen
af Claus Kirkegaard
17 jan 2019

H 77 Lady Fox er på vej fra Øresund til Gilleleje torsdag formiddag. Og det er ikke med lasten fuld af torsk, som de ellers fisker efter med garn. Det har nemlig ikke været godt vejr til garnfiskeriet i Øresund her i begyndelsen af 2019.

- Det har været stille og roligt i dag. Ja faktisk lidt sløjt med fiskeriet. Vi har lige været ude og røgte 130 garn, og vi har kun fået omkring 130 kilo torsk med hjem. Et kilo torsk pr. garn er bestemt ikke nok til, at det er godt fiskeri. Men sådan har det været hele 2019, vi har ikke fået noget ud af det - andet end en masse møg i garnene, siger skipper og fartøjsejer Henrik Saaby Jensen, som fisker sammen med sin bror.

De har deres garn i det nordlige Øresund, og det er ellers normalt et ganske godt sted at fiske, lyder det.

- Det er godt at fiske i Øresund, men det kræver, at forholdene er til det. Og det har de ikke været ret mange dage i år endnu. Vi havde lige nogle dage med roligt vejr, hvor det var fint, men så blæste det op igen. Nu skulle det blæse lidt i nat, og så har de meldt mere roligt vejr, så vi satser på, at det bliver godt fiskevejr snart, siger Henrik Saaby Jensen.

Skulle det være helt slemt med fiskeriet, har de altid andre steder, de kan sejle hen.

- Vi plejer at fiske torsk her i Øresund de første tre måneder. Så sejler vi i Nordsøen efter tunger og blandet konsum. Nu må vi se i år. Sidste år blev vi hjemme, for der var fisk i Kattegat, og vi vil da også helst blive hjemme. Men det kræver, at der er noget at fiske efter, siger Henrik Saaby Jensen, som er godt tilfreds med priserne her i starten af året.

- Det har været nogle fine priser, vi har fået for de torsk, vi trods alt har landet, lyder det.

Flere Nyheder