Ikke så godt fiskeri de seneste dage

Strøm og dårligt vejr har været medvirkende til et dårligt fiskeri efter rødspætter for L 40 Sofie Alberte
af Claus Kirkegaard
29 okt 2020

Skipper og ejer af L 40 Sofie Alberte er i gang med dagens sidste træk i renden, 12 mil nordvest for Hirtshals. Men det bliver nok også det sidste træk for et par dage.

- Der er nogle ret dårlige forhold i forhold til fiskeriet efter rødspætter lige nu med kraftig strøm. Vi hiver vel mellem 250 og 500 kilo op pr. træk. I forhold til sidste uge, hvor vi havde et par virkelig gode dage med mellem 4 og 5 tons. Så når det her træk er slut, så sejler vi ind til Hirtshals, og så holder vi os inde onsdag. Planen er så, at vi sejler ud igen torsdag, for det ligner, at det bliver fint vejr i weekenden, siger Thomas Kristensen.

Hvis det viser sig, at der ikke er godt fiskeri i renden, når de sejler ud igen, så har skipper en anden plan klar.

- Hvis der ikke er mere at komme efter i renden, så sejler vi længere ud. Ud til store rev, hvor vi har ligget og fisket det meste af året. Her har vi fanget fine, store fisk, lyder det fra Thomas Kristensen.

Det er hovedsageligt rødspætter, de fisker. Og på trods af at han ikke har kvoter, så er det alligevel et fornuftigt fiskeri.

- Priserne på rødspætter har faktisk været fornuftige hele året. Der var lige et prisfald omkring påske, men ellers har vi ikke noget at klage over. Og rødspættekvoterne er også billige at leje, så det kan sagtens lade sig gøre at få en forretning ud af det, siger Thomas Kristensen.

For øjeblikket er de tre mand om bord, men skipper ser gerne, at der på et tidspunkt kommer en mand mere med.

- Vi er tre mand om bord, men det optimale ville være at være en mand mere. Så kan vi skifte lidt blandt besætningen og have mulighed for at holde længere weekend. Det er vigtigt, når man har små børn, siger Thomas Kristensen.

Flere Nyheder