Ind for at losse rejer og så juleferie

Den seneste tur har givet godt med rejer. Og nu står juleferien for døren
af Claus Kirkegaard
23 dec 2020

Rejefartøjet S 226 Emli Pilegaard ligger ved grenen på vej mod Skagen. De er på vej ind med en god last rejer.

- Det har været et fint fiskeri på denne tur. Vi har ligget helt nordpå i Skagerrak i norsk farvand, hvor der har været godt fiskeri. Vi har ellers i efteråret og starten af vinteren ligget tættere på Grenen for at fiske, men det har ikke været så godt, så vi besluttede at sejle længere nordpå, siger afløserskipper Jesper Lydiksen.

Han er godt tilfreds med den seneste tur, som har givet godt med rejer.

- Det er nogle fine rejer, vi har med hjem. Og der er godt fyldt op i lastrummet i forhold til, at vi er inde og losse tre gange om ugen. Så når vi kommer ind, skal vi have fordelt fangsten, siger Jesper Lydiksen.

De har både små rejer, store søkogte rejer og blandet konsum med ind.

- De små rejer går til Launis, mens de store søkogte rejer bliver sendt til auktionen i Göteborg eller Smögen, hvor det bliver solgt i morgen tidlig. Så har vi noget blandet konsumfisk, som går til auktionen i Skagen, hvor det også bliver solgt i morgen, siger Jesper Lydiksen.

På grund af corona-pandemien har priserne ikke været helt oppe på samme niveau i år, som de var sidste år.

- Men det har da været godt nok til, at det har kunnet betale sig at fiske. Og nu har vi jo efterhånden vænnet os til, at priserne ikke er så høje. Vi håber så på nogle gode priser her op til jul, hvor svenskerne gerne vil have rejer, siger Jesper Lydiksen.

Når de kommer i havn, så er det lige ved at være juleferie for besætningen.

- Nu når vi kommer ind så er det juleferie for os. Vi skal have lavet julerengøring, hvor vi giver den en skalle og gennemgår det hele. Så vi tager hjem i dag eller i morten, alt efter hvornår vi er færdige. Den anden besætning overtager så fra d. 25. december, siger Jesper Lydiksen.

Flere Nyheder