Jeg nyder at være fri som fuglen

En gang fisker; altid fisker. Kurt S. Madsen mosler med fiskeriet i Thorsminde
af Svend Boye Thomsen
23 sep 2020

- Det går stille og roligt derudad, lyder det fra den tidligere formand i Thyborøn Havns Fiskeriforening Kurt Madsen.

Det er godt et halvt år siden, han gik på pension efter mange år i fiskeriets tjeneste. Og selvom Kurt Madsen nu har en masse fritid, så keder han sig ikke. Han hygger sig med lidt fiskeri fra hans båd Alpa og mere tid med familien. Men selvom han nyder at være fri som fuglen, så kræver det lidt tilvænning, når man går fra fuld skrald til fuld frihed - det skal man lige vænne sig til. Han og konen har lige været på ferie, og så har han kastet sig over den gamle fiskeriforening i Thorsminde:

- Jeg går og mosler lidt med den gamle fiskeriforening, og bruger lidt af min tid der, så der kan blive hanket op i sagerne, fortæller Kurt Madsen, der tidligere på dagen var på havnen og se den tun, som Biscayen fik med ind som bifangst.  

- Det er en utrolig flot fisk. Det må jeg sige, og sådan en kunne man da godt gå og drømme om, at få lov at fange, lyder det fra Kurt Madsen.

Men chancen for at han får en tun på krogen, er ganske lille. For fiskene til havs er stort set væk.

- Jeg fisker kun, når der er godt havvejr, men der er ikke rigtigt noget at fange derude mere. Det er stort set forsvundet det hele, og der er kun krabber tilbage, fortæller Kurt Madsen, der i stedet har flyttet sit fiskeri i fjorden. 


- Der er lidt ål, så jeg har været ude og sætte mine ruser tidligere i dag, og så må vi se, når jeg hiver, om der kan blive en ål til hr. og fru Madsen, fortæller Kurt Madsen, der understreger, at det er med at fiske, mens man kan.

Så det gør han, også selvom hans kone indimellem synes, at han bruger lige lovlig meget tid på fiskeri. Men sådan må det være: En gang fisker - altid fisker!

Flere Nyheder