KA 75 Caroline har kurs mod Østersøen

Egentlig var planen, at Peter Brian Nielsen skulle fiske efter hummere i Kattegat, men som tingene ser ud nu, satser han på konsumfiskeri i område 22
af Helle Kristensen
01 apr 2020

- Jeg har ligget stille i en uge nu, men 1. april bliver der åbnet for fiskeri i område 22, så jeg sejler til Klintholm eller Bagenkop og fisker derfra de næste 3 måneder, fortæller Peter Brian Nielsen fra Sjællands Odde.

Han ejer den 14 meter lange trawlbåd KA 75 Caroline.

Egentlig var planen, at han skulle fiske efter hummere i Kattegat de næste 3 måneder og dermed være tættere på hjemmet, men som tingene ser ud lige nu, har fiskeren fra Sjællands Odde rigget om, og satser i stedet på konsumfiskeri i område 22. Han tror nemlig ikke på, at situationen i jomfruhummerfiskeriet stabiliserer sig inden for den nærmeste fremtid. Han hører under MAF-ordningen, og derfor skal han hvert kvartal udvælge, hvilket område han vil fiske i de kommende 3 måneder.

Peter påpeger, at den situation der hersker lige nu, hvor en stor del af eksportmarkedet er presset, er et fint eksempel på, hvorfor det er så vigtigt, at man bevarer fleksibiliteten i dansk fiskeri, så fiskerne fortsat har mulighed for at tilpasse sig skiftende omstændigheder.

- Lige nu er der rigtig mange torsk i område 22. Der er faktisk så mange, at det er gået hen og blevet et problem for de fartøjer, der ikke har tilstrækkelig med torskekvote, for de har ikke mulighed for at fiske i området. Hvis de får for mange torsk i nettet, skaber det problemer. De må ikke smide torsken ud, og de må ikke tage dem med i land, siger Peter Brian Nielsen.

Han frygter, at flere af hans kollegaer kan komme i klemme som følge af dette.

Selv satser han på at fiske efter rødspætter med torsk som bifangst. For på den måde kan hans torskekvote række længere, og forhåbentlig slå til i de 3 måneder, han fisker i område 22.
Han håber på, at udsigten til at Danmark så småt vil begynde at åbne op igen, også vil få en positiv indflydelse for de fiskere, der er ramt hårdest af corona-krisen. For alle fiskere vil jo allerhelst kunne klare sig selv og leve af fiskeriet:

- At få udsættelse på Fiskeribank-lån er jo lidt som at pisse i bukserne, det forlænger jo bare lånets løbetid. Det allerbedste er jo, hvis vi kan omstille vores fiskeri og fortsat lave en fornuftig indtjening.

Flere Nyheder