Kan ikke komme i norsk område - men der skal fiskes alligevel

HM 120 Astoria er på vej ud for at fiske efter fladfisk. Dog ikke i norsk område, som de plejer i januar
af Claus Kirkegaard
15 jan 2021

Skipper og ejer af HM 120 Astoria, Asger Christiansen sidder i styrehuset torsdag formiddag, hvor fartøjet kun lige har forladt Hanstholm Havn. De fisker normalt i norsk område, men det er ikke en mulighed i år, da fartøjet ikke er på listen over danske fartøjer, der har adgang her i januar. EU og Norge har ellers lavet en midlertidig aftale gældende for januar måned.

Desværre for mange fartøjer, er der kun givet adgang til norsk farvand for fartøjer, der fiskede deroppe i januar 2020, og som har registreret fangster derfra i samme måned.

- Vi fisker normalt deroppe, men vi er ikke på listen i januar i år. Sidste år nåede vi at fiske 10 dage, før vi skulle have skiftet motor i januar. Og så kan vi altså ikke komme ind. Det er håbløst med den liste. Der er mange, der er kommet i klemme lige som os. siger Asger Christiansen.

Det kan dog vise sig at være held i uheld for netop HM 120 Astoria, at de ikke kan komme i norsk område lige nu. For det lyder til, at der er en lidt for høj koncentration af torskefisk deroppe lige nu.

- Vi hører, at der er for mange torsk og sej og for lidt jomfruhummer. Og med de reduktioner, vi har fået på torsk og sej, er det ikke godt. Vi kan jo ikke ligge og fiske rent efter torsk og sej, for så holder kvoten ikke hele året, siger Asger Christiansen.

Denne tur går derfor heller ikke så langt ud. Der går ikke længe, før de skal have redskaberne i vandet.

- Vi skal bare et par timer ud og så slæber vi udad. Så vi skal ud omkring 20 mil fra Hanstholm. Her vil vi gerne have rødspætter, men det er ikke den bedste sæson at trawle dem på. Men ellers går vi efter rødtunger, pighvarrer - ja fladfisk i det hele taget, siger Asger Christiansen.

 

Flere Nyheder