Kommet i gang med ny kutter

Efter nogle måneder med istandsættelse er H 273 Montana nu klar til jomfruhummerfiskeri
af Claus Kirkegaard
22 aug 2019

H 273 Montana ligger ved Falkenberg i Kattegat og fisker efter jomfruhummer med skipper Jesper Mandsbergs næsten nye fartøj. Og på trods af, at der har været lidt problemer i denne uge, er det et godt fiskeri lige nu.

- Vi har haft 2 træk i dag, og der har været omkring 200 kg. gode, store jomfruhummere i hvert løft. Så det er godt fiskeri i øjeblikket, hvor vi også kan fiske døgnet rundt. Vi har 3 træk i døgnet for øjeblikket, siger Jesper Mandsberg.

De begyndte ellers ugen planmæssigt med fiskeriet i mandags.

- Men der var problemer med strøm i vandet. Om tirsdagen var der problemer med motoren, så det var først onsdag, vi kom rigtigt i gang. Så det bliver kun til 2 døgns fiskeri denne gang, for vi vil gerne have vores jomfruhummere med på auktionen i Gilleleje i morgen, fredag, så de er så friske som muligt, fortæller skipper, som gerne roser auktionen i Gilleleje.

- De holder næsten altid auktion over jomfruhummer kl. 10 om formiddagen, så vi kan nå at få landet dem om morgenen og stadig få dem med på auktionen. De har gjort det godt, må jeg sige, lyder det fra Jesper Mandsberg.

Den tre mand store besætning er ved at vænne sig til livet om bord på det næsten nyligt indkøbte fartøj.

- Jeg købte den gamle FN 267 Emilie, efter at Ejner Klitlund havde fået nyt fartøj. Før fiskede vi med en 16 meter trækutter, så det er noget helt andet med det nye 23 meter lange fartøj, siger Jesper Mandsberg, som har brugt nogle måneder på at få fartøjet sat i stand.

- Da jeg overtog det i starten af marts måned, brugte vi 3 måneder på at sætte det i stand. Men det var jeg godt klar over, når det nu havde ligget stille så længe. Det tager noget tid og koster nogle penge. Men nu er vi klar til at fiske, siger Jesper Mandsberg.

Flere Nyheder