KR 105 Camilla II - Corona har reddet vores røv

Fiskeskipper Palle Iversen har lige fået udbetalt Coronastøtte - Men han venter stadig på kompensation for tabt fiskeri efter lukkeperiode i Østersøen
af Helle Kristensen
28 maj 2020

Hvor grotesk det end lyder, så er fisker Palle Iversen fra Omø, lige nu taknemmelig for, at corona ramte Danmark, da den gjorde. For lukkeperioden i område 22 har haft store konsekvenser for Østersøfiskernes økonomi, og fiskerne har endnu ikke fået oplyst, hvordan de søger om kompensation, eller hvor meget kompensation de kan få.

- Det har givet anledning til mange frustrationer og spekulationer, at vi ikke får noget at vide. Lige meget hvor vi har henvendt os, så kan vi ikke få noget at vide, fortæller Palle Iversen.

Han har både haft kontakt til fiskeristyrelsen, lokale fiskeriforeninger og andre fiskere. Men indtil nu er han ikke blevet klogere.
Derfor var det også en glædelig nyhed, da Palle Iversen idag fik besked om, at han nu var bevilget kompensation for tabt indtjening under corona-krisen. For pengene falder på et tørt sted.

- Jeg er utroligt taknemmelig for hjælpepakken, og det betyder, at jeg kan holde skindet på næsen, men det er da tankevækkende, at der skal en corona-epidimi til, for at jeg kan betale mine udgifter. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor, der ikke er nogen, der kan fortælle os noget, lyder det frustreret fra Palle Iversen, der føler han taler for døve ører.

Det frustrerer ham at erfare, at de hjælpepakker, der er oprettet som følge af corona-krisen, allerede kan uddeles, mens den kompensation der er direkte knyttet til fiskeriet, lader vente på sig:

- Det her er bare endnu et eksempel på, at fiskeriet er endt i en bureaukratisk klemme. Det er ikke rimeligt, at vi ikke kan få noget at vide. Lige nu forholder det sig sådan, at corona-krisen har reddet min røv, og det er jo helt absurd. Det er den omvendte verden vi lever i, afslutter Palle Iversen, der lige nu ligger til kaj med KR 105 Camilla II, han er ved at få lavet et par små reparationer.  

Foto: Henning Hansen

Læs mere om:

Flere Nyheder