Kun to dage på fiskeri

FN 72 Nebraska nøjes med to dages jomfruhummerfiskeri, da det skulle blive dårligt vejr
af Claus Kirkegaard
12 mar 2019

Forventningen om dårligt vejr i uge 10 har været årsag til, at skipper Christian Jerup Andersen og fartøjet FN 72 Nebraska kun har været på jomfruhummerfiskeri to dage. Torsdag formiddag er de i gang med dagens første slæb øst for Læsø, og skipper har tid til en snak om fiskeriet.

- Vi troede, det skulle blive dårligt vejr i denne uge, så vi var ude tirsdag, og så er vi ude her torsdag. Tirsdag fik vi 178 kg. jomfruhummer i det andet træk, mens der ikke var noget i det første, siger Christian Jerup Andersen.

Lige nu ligger de altså i Kattegat og fisker efter jomfruhummer, men sådan behøver det ikke altid være, selv om man er hjemhørende på Læsø.

- Sidste uge lå vi i Skagerrak og fiskede. Når vi fisker deroppe, lander vi vores jomfruhummer til Læsø Fiskeindustri i Skagen og konsumfisken til Strandby. Når vi ligger i Kattegat, lander vi jomfruhummeren på Læsø, og så bliver konsumfisken sejlet over til Strandby, lyder det fra Christian Jerup Andersen.

Starten på sæsonen har ikke været helt som vanligt, men sådan er det også nogle gange.

- Normalt fisker vi tunger og rødspætter sammen med jomfruhummer i januar og februar. Men i år har der ikke været nogle tunger og rødspætter. Sådan er det, når vi arbejder med naturen, siger skipper, som godt kunne tænke sig en lidt højere pris for jomfruhummeren.

- Priserne er ikke så høje, som vi godt kunne tænke os. Men vi kan da stadig lave en fornuftig løn ud af det. Jeg håber bare, at priserne får et nøk opad i løbet af sæsonen, siger Christian Jerup Andersen, som ikke har problemer med at finde folk.

- Vi er tre mand om bord, og lige nu har vi en helt ny mand med. Han har lige været på sikkerhedskursus, så han er helt ny. Og vi måtte sige nej til en anden, der har været med ude før, da vi havde lovet ham her turen, siger Christian Jerup Andersen.

Flere Nyheder