Kursen er sat mod Langeland

L 215 Søgård er på jagt efter tunger og har taget hele vejen fra Thyborøn til Langeland
af Claus Kirkegaard
07 okt 2020

En længere sejltur er ved at nå til vejs ende for skipper Per Andersen og garnfartøjet L 215 Søgård. De sejlede ud fra Thyborøn gennem Limfjorden med kursen mod Langeland. Da Fiskeri Tidende får en snak med skipper, er de på vej ned gennem Storebælt.

- Det tager omkring 40 timer at sejle herned. Så jeg er da glad for, at det nu snart er overstået, så vi kan komme i gang med fiskeriet igen. Vi vil prøve at se, om vi kan fange tunger ved Langeland. Der var nogle hernede sidste år, så det håber vi også på i år. Men man kan jo aldrig vide det. Der er ikke to år, der er ens, siger Per Andersen.

Det er meningen, at de vil blive i området noget tid, og så få fisken sendt til Vestkysten.

- Vi havde tænkt på at ligge i Bagenkop, men hvis vi skal have fisken sendt til Hvide Sande, så er det nok lettere for os at ligge i Spodsbjerg, så det bliver nok der, siger skipper.

De har fisket efter havtaske og pighvar hjemmefra Thyborøn indtil nu. Og det har været til fornuftige priser, situationen med corona taget i betragtning. Men skipper tænker, at det rent vejrmæssigt er bedre for deres fartøj at sejle i indre danske farvande nu her.

- Det er lidt lettere vejrmæssigt hernede end hjemme. Men nu har vi lige hørt, at de melder kuling på lørdag, lyder det med et grin fra Per Andersen, som dog satser på, at vejret nok skal vende igen.

Priserne på tunger har også været fornuftige på det sidste.

- Efter hvad vi har hørt, så har der de sidste dage været okay priser for det meste fisk på Vestkysten. Så vi håber da på, at det fortsætter, siger Per Andersen.

På turen fra Thyborøn til Langeland er de kun to mand om bord. Men snart får de en mere om bord.

- Vi har en, der lige skulle have noget ferie. Men han støder til snart, siger skipper.

Læs mere om:

Flere Nyheder