Lissi Skødt: Vi venter på forår, kulsøer og bedre tider

Vejret er for koldt til garnfiskeriet, så Per Skødt fra Bønnerup glæder sig til foråret
af Helle Kristensen
18 jan 2021

I Bønnerup fiskeriforening er der ikke det helt store at juble over. Vejret er ikke til fiskeri, så formand for Bønnerup Fiskeriforening Per Skødt Hansen har brugt dagene i januar på landjorden.

- Der er ikke meget godt at berette herfra. Jeg har ikke selv været ude at fiske i januar, for vejret har været alt for koldt til fiskeri, fortæller Per Skødt Hansen der fisker med garn fra kutteren RS32 Lissi Skødt. Han var dog ude at fiske lidt mellem jul og nytår, og den fisketur endte faktisk som en helt god forretning:

- Jeg fangede det sidste af min torskekvote til en kilopris på 65 kroner, så det var rigtigt godt. Derudover fik jeg to Pighvar i garnet. De vejede tilsammen fem kilo og jeg fik 1400 kroner for dem. Efter sådan en tur er der noget ved at fiske, konstaterer Per Skjødt. Desværre er der langt mellem de dage hvor Per Skødt Hansen glæder sig over fiskeriet. For der er ikke meget at glæde sig over. I Bønnerup mærker man også at dansk fiskeri er i krise. I 2020 måtte foreningen sige farvel til deres sidste unge garnfisker, nu er den yngste garnfisker over 50 år. Og også foreningens trawlfiskere er udfordret lyder det fra formanden fra Bønnerup Fiskeriforening.

- De små både kæmper mod kravet om redskaber, der ikke fungerer i praksis, og sammen med udsigten til en ny vindmøllepark ved Hesselø, påvirker det glæden ved fiskeriet. Fisk er der heller ikke for mange af. De fanger lidt tunger og hummere, men det er også det, lyder det lidt opgivende fra Per Skødt Hansen, der er bekymret på medlemmernes vegne. For det bliver sværere og sværere at finde lyspunkterne. Han håber dog at stenbideren vil finde vej til østjydernes fiskepladser, så der kan blive lidt at glæde sig over:

- Vi håber, at stenbideren sætter kursen mod Bønnerup i år. Det er stadig for koldt til at den vil være her, men når den svømmer ned for at gyde, så håber vi at den lander her, siger Per Skødt Hansen, der selv regner med, at han om en god uges tid vil sætte de første stenbidergarn:

- Der er ikke så meget andet at gøre, end at vente på forår og bedre tider!

Flere Nyheder