Mængderne har været stabile i år

Der har været godt med rødspætter og blandet konsum i norsk zone, så nu mangler priserne bare at rette sig
af Claus Kirkegaard
15 jun 2020

Skipper og ejer af fartøjet L 353 Biscayen er sådan set ganske godt tilfreds med de fangede mængder i år. Problemet er selvfølgelig, at priserne har været ramt i år på grund af den verdensomspændende corona-krise.

- Vi er meget ramt på prisen, for mængderne har været stabile og har ligget på niveau med sidste år. Vi fisker efter rødspætter og blandet konsum i norsk farvand, hvor vi i starten af året oplevede en lidt dårlig periode, men nu er der fint med rødspætter igen, siger skipper og ejer af fartøjer, Kenneth Nielsen.

Der var ellers håb om bedre priser omkring påske, men det viste sig ikke at vare ved.

- Lige op til påske røg priserne op, men de kom lige så hurtigt ned igen på den anden side af påske. Priserne har ligget 5-6 kroner kiloet for lavt i år i forhold til sidste år. Det har dog været lidt bedre de sidste par fangstrejser, siger Kenneth Nielsen.

På trods af corona-krisen har det stadig været muligt for skipper og mandskabet om bord at opretholde en fornuftig løn, når de har været på havet.

- Vi kan da godt mærke, at priserne er faldet, hvilket betyder, at vi ikke har samme indtjening som sidste år. Men vi har ikke haft behov for hjælpepakker, heldigvis, siger Kenneth Nielsen, som glæder sig til, at eksportmarkederne åbner igen.

- Vi mangler da, at de markeder, der normalt aftager fisk fra Danmark, åbner igen. Men vi må også være realistiske. Jeg tror, det kommer til at tage lang tid at komme tilbage til normalt niveau igen, siger han.

Fiskene bliver hovedsageligt landet i hjemhavnen Thorsminde.

- Det er stort set altid i Thorsminde, vi lander fisken. Nogle gange kan indsejlingen være tilsandet, og så finder vi et andet sted. Men vi er jo nødt til at bakke op lokalt. Vi er vel 10-15 aktive fartøjer i Thorsminde, og hvis vi begynder at sejle andre steder hen, så lukker det hele. Det hele hænger jo sammen i havnen, siger Kenneth Nielsen.

Flere Nyheder