Mærker til drastisk faldende priser

Skipper kan godt mærke, at søtunger er faldet markant i pris i forhold til sidste år
af Claus Kirkegaard
01 maj 2020

Mandskabet om bord på L 66 Maria Bork ligger og fisker efter søtunger mellem Hanstholm i nord og Stenbjerg i syd. De ligger ganske tæt under land og fisker. Men skipper og ejer af fartøjer, Michael Bork, er ikke med ude denne gang.

- De sejlede i går for at fiske søtunger tæt under land. Jeg er hjemme på denne tur. De sætter vel omkring 6-700 garn om dagen. De bliver sat sen eftermiddag/aften, og så røgter vi fra 3 eller 4-tiden om morgenen, lyder det fra Michael Bork.

Fiskeriet efter tunger har de været i gang med i et stykke tid nu.

- Vi har fisket efter søtunger siden midten af marts, men det er da lidt hårdt nu, hvor de er faldet så meget i pris. I forhold til sidste år er de nok faldet mellem 30 og 40 kr. kiloet, og det rammer hårdt, siger Michael Bork.

Fisken bliver landet i Thyborøn - og herfra går den så videre til auktion i Holland.

- Når det drejer sig om tunger, så sender vi dem til Holland. Jeg ville da gerne sælge fisken herhjemme lokalt, men når vi kan tjene flere penge dernede, så gør vi det. Vi er tre, der går sammen og deles om udgiften til lastbil. Og sidst fik vi omkring 10 kr. mere pr. kg, siger Michael Bork.

Hvis der skulle komme noget midlertidig oplægningsstøtte, vil skipper helt klart overveje at søge det.

- Jeg ser gerne, at der kommer en midlertidig oplægningsstøtte. For lige nu driver vi kun fiskeri for at holde på mit mandskab, og så de kan få en løn. Så de må da gerne komme i gang og få delt de penge ud hurtigst muligt, siger Michael Bork.

Lige nu fisker han lidt med sit andet fartøj - L 68 Ankerne.

- Det er lidt sjovt fiskeri, hvor jeg skal lave det hele alene. Når jeg er skipper på L 66 Maria Bork, så sidder jeg jo egentlig bare i styrehuset. Så det er sjovt med lidt afveksling, siger Michael Bork.

Flere Nyheder