Masser af tang og tynde rødspætter

Det er nogle tynde rødspætter, som skipper Johnny Sørensen fanger i Kattegat.
14 feb 2019

 

Sydøst for Grenaa ligger Johnny Sørensen og fisker med trawleren RS 112 Nette Marie, da Fiskeri Tidende får fat i ham for at høre, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Skipper lader forstå, at det ikke er for godt for tiden.

- Jeg fisker efter rødspætter og krøjfisk, men det er sløjt for tiden. Ja det har været sløjt siden nytår. Det er nogle magre rødspætter og masser af tang, jeg får med op. Det virker som om, der er masser af tang her i Kattegat for øjeblikket. Så det er ikke en positiv historie, du får fra mig, siger Johnny Sørensen.

Nu venter skipper så på lidt bedre vejr, og så håber han, at det bliver lidt bedre fiskeri.

- Det gode vejr må gerne komme nu, så der kan komme lidt gang i rødspætterne. De må også gerne få lidt mere sul på kroppen - lige nu er de papirstynde. De har også lige smidt rognen, så de skal lige fedes op igen, siger han.

Fisken, han trods alt får med ind, bliver landet i Bønnerup.

- Jeg lander altid i Bønnerup, når jeg fisker her i Kattegat, og så bliver det til Ditlevsen. Det er ikke for gode priser i øjeblikket, men rødspætterne er altså også ringe, så det er jo nok en meget fair pris for dem, siger Johnny Sørensen.

Hvis det ikke bliver bedre i Kattegat inden for en overskuelig fremtid, regner skipper med at sejle længere nordpå.

- Jeg tager nok en tur til Hirtshals, hvis det bliver ved med at være så ringe hernede. Og det kan godt være, jeg bliver deroppe hele sommeren, hvis der er godt fiskeri. Nu har jeg jo kun mig selv om bord, så der er ikke nogen, der skal med på råd, siger Johnny Sørensen og gør det klart, at han ikke har tid til at tale mere.

- Jeg må hellere stoppe her, for jeg skal ud og rense videre, slutter han.Flere Nyheder